Video: Usporedni test zaslona Nokije Lumije 920 i 820

Lumia 920 i 820 zaslon test

Pogledajte usporedbu zaslona Nokije Lumije 920 i Lumije 820. Test se uglavnom samo odnosi na različitu tehnologiju izrade zaslona, odnosno uspoređuje LCD i AMOLED na ove dvije WP8 Lumije te kako se zasloni ponašaju na klasičnom testu prikaza boja. Video je snimljen na njemačkom jeziku.

Youtube

Lumia 920 ima 4,5 inčni IPS LCD zaslon, dok Lumia 829 ima 4,3 inčni AMOLED zaslon. Oba zaslona posjeduju Clear Black polarizirajući filter za odličan prikaz za vrijeme jakog dnevnog svjetla. Već nam je svima poznato kako se različito ponašaju ove dvije vrste zaslona i od čega koji zaslon pati. Zbog pozadinskog osvjetljenja LCD zasloni prikazuju malo bljeđe boje te crnu boju slabijeg inteziteta, dok su boje vrlo žive i realne na AMOLED zaslonima a crna boja mnogo punija. Kod prikaza bijele boje, AMOLED zaslon Lumije 820 i dalje ima blago ljubičast ton, dok LCD zaslon Lumije 920 odlično prikazuje bijelu boju.

Zanimljiv je i test automatskog osvjetljenja. Zaslon Lumije 920 je mnogo brže reagirao na promjenu osvjetljenja no kada je svjetlo ponovno ugašeno oba su ostala jednako osvjetljena. Nekako očekujemo da senzori osvjetljenja zaslona malo brže reagiraju?!

Nokia se potrudila da zaslon na Lumiji 920 ne odstupa mnogo od AMOLED zaslona Lumije 820. Ali razlika je poprilično vidljiva, osim u prikazu boja i u kutu gledanja koji je kod AMOLED zaslona poprilično širok.

MrPhoneTutorials