Foto duel: Nokia Lumia 920 kontra HTC One

Nokia Lumia 920 i HTC One 2NeoWin.net je objavio prvo foto sučeljavanje između Nokije Lumia 920 i HTC One, odnosno jedina dva uređaja sa kamerama modificiranim za odličnu noćnu fotografiju. Kamera Lumije 920 se već dokazala u segmentu noćne fotografije, a HTC ju je pokušao dotaknuti u tom segmentu kreirajući UltraPiksel tehnologiju koju je ugradio u kameru HTC One uređaja. NeoWin je napravio nekoliko usporednih fotografija u uvijetima sa umjetnim osvjetljenjem te uvijetima sa slabim osvjetljenjem.

Pogledajte usporedne fotografije

Zatvoren prostor

Lumia 920 Lumia 920 1

 

HTC OneHTC One 2

Lumia 920 je dala mnogo bolju fotografiju te realnije boje, dok je HTC One dao vrlo zrnatu fotografiju.

Lumia 920 Lumia 920 3

HTC One HTC One 4

Otvoren prostor, noćna fotografija

Lumia 920Lumia 920 5

HTC One HTC One 6

Noćna fotografija je pravi test kamera u uvijetima slabijeg osvjetljenja. Kamera Lumije 920 je dala izvrsnu noćnu fotografiju koja je svijetlija sa vrlo jasnim detaljima za razliku od kamere HTC One čija je fotografija dosta zrnatija, premda je po njima možda dala realniju dozu svijetla.

Nokia Lumia 920 je dokazala da je ona ipak vrh, te da HTC ima još posla ne bi li je dohvatio. Ali da je HTC na dobrom putu je istina, i dobro je vidjeti kako ostali proizvođači opet slijede trend koji je postavila Nokia.

Naravno, ovo je tek prva usporedba te će ih uskoro vjerojatno biti još i više od drugih sretnika, a također bi ubrzo mogli vidjeti i prvu video usporedbu.

Via