HTC će pokušati nadmašiti kameru Nokije 808 Pureview?!

Nokiavs-HTC1

HTC se u pripremi za predstavljanje svojeg pokušaja dostizanja Nokia kvalitete u području fotografije namjerio ni više ni manje nego na Nokiju 808. U najavi su spomenuli kako je Nokia predstavila Nokiju 808 sa masivnim 41 MP senzorom koji je prema nekom recenzentu nepotreban. Razumjeli bi da se idu mjeriti sa Lumijom 920 koja je u pogledu Pureview tehnologije svojevrsno i podbacila. Ali mogućnosti kamere Nokije 808 su daleko izvan dosega.

Naime HTC je stvorio senzor koji se sastoji od tri 4.3 MP senzora koji bi trebali stvoriti “oversampling” fotografiju. Hvale vrijedan pothvat s njihove strane koji pokazuje koliko Nokia gura razvoj mobilne industrije i koliki je njen utjecaj. Ali ipak su mogli prije prosurfati internetom i vidjeti nebrojene usporedbe Nokije 808 sa ostalim uređajima, čak i kompaktnim fotoaparatima, u kojima se onda pokazala nenadmašnom.

Definitivno će u naredno vrijeme ova dva uređaja biti podvrgnuta usporednom foto testu pa ćemo vidjeti rezultate. Možda HTC u nekim segmentima i bude imao određene prednosti, no sumnjamo da može pobijediti Nokiju 808 Pureview i njenu kameru.

Via