The Guardian potvrdio postojanje Nokije Lumije EOS sa 41 MP senzorom kamere

Pureview Lumia koncept

Prošli mjesec smo prenijeli glasinu kako Nokia sprema novi Lumia uređaj, kodnog imena EOS, koji će utjeloviti 41 MP senzor, kao i redefiniranu Pureview tehnologiju. Danas je istu informaciju potvrdio i ugledni Guardian. Prema svojim izvorima bliskim Nokiji, uređaj je stvaran te bi ga mogli uskoro ugledati. Uređaj se očekuje na ovogodišnjem MWC-u, a na američkom tržištu će se pojaviti ovo ljeto. Točni detalji oko uređaja nisu poznati. Tako se ne zna da li će uređaj imati Xenon bljeskalicu, te hoće li Nokia iskoristiti senzor iz Nokije 808 ili će ga redizajnirati (po mogućnosti unaprijediti) za ovu Pureview Lumiju.

Također će jesen na američkom tržištu biti bogatija za dvije nove Lumije, Catwalk i Laser. Catwalk će biti Lumia sa tanjim aluminijskim kućištem i biti će zamjena Lumije 920 kod At&t operatera. Laser će biti vrhunski WP8 Lumia uređaj ali za Verizon operatera. Oba uređaja bi također mogli vidjeti na MWC-u.

EOS je definitivno nešto što svi Nokia fanovi očekuju, spoj obje Pureview tehnologije. No na europsko tržište će očito doći tek pred kraj godine, ili možda tek 2014. godine.

Via / Izvor