Ubrzo bi mogli vidjeti Nokia uređaje na solarni pogon

Nokia-Solar-Charging-Smartphones

Nokia je 2011. Godine bila pokrenula projekt solarnog punjenja baterija uređaja naziva Lokki, koji je ubrzo ugašen jer solarni paneli nisu davali dovoljno energije. No Nokia nije odustala od istraživanja solarnih panela, te vjerojatno radi na projektu sa SunPartner Grupom “Wysips”. U biti “Wysips“ što znači „What You See Is Photovoltic Surface“, je podružnica SunPartner grupe koja je izumila revolucionarnu tehnologiju koja može pretvoriti bilo kakvu površinu, u ovom slučaju mobilnog uređaja, u solarni panel. Ova kompanija će se također pojaviti na Mobile World Congerss-u gdje će prikazati posljednje prototipe tehnologije.

technologie-wysips_rmicaq

Wysips tehnologija radi tako što se fotovoltna komponenta postavi iznad zaslona uređaja bez mijenjanja izgleda samog uređaja te tako snabdijeva električnom energijom bateriju. Električnu energiju može stvarati od prirodnog svijetla ili umjetnog svijetla a bitna karakteristika je što je do 90% transparentan u odnosu na druge tehnologije, te ne utječe na prikaz zaslona.

 

Youtube

 

Wysips je već potpisao ugovor sa nekoliko proizvođača mobilnih uređaja, a poznato je kako je Nokia jedna od prvih koja je stavila svoj potpis na ugovor kako prenosi MonWindowsPhone.

Via