Video usporedba i kamera test: Nokia Lumia 920 i HTC One

Lumia 920 HTC One

Ali sa MyNokiaBlog-a je skoknuo do dijela gdje HTC na MWC-u izlaže svoje proizvode i napravio usporedbu harware-a Nokia Lumia 920 i HTC One uređaja. Također je napravio usporedni test kamera Lumije 920 i HTC-a One unutar tamne prostorije. Pogledajte 2 videa u nastavku.

Usporedba kućišta Nokije Lumije 920 i HTC-a One

Youtube

 

Usporedba kamera Nokije Lumije 920 i HTC-a One

Youtube

 

HTC One je također vrlo velik uređaj, ali je Nokia Lumia 920 nešto robusnija i vjerojatno teža od njega. Što se tiče fotografije u uvjetima smanjenog osvjetljenja, HTC One je čak napravio nešto svjetliju fotografiju, ali definitivno jako slabe kvalitete. Naime, fotografija HTC-a One je bila zrnata i sadržavala je jako malo detalja unatoč dobroj osvijetljenosti objekta. Fotografija snimljena Lumijom 920 je bila znatno kvalitetnija premda nešto tamnija, sa realnijim bojama i više detalja.

HTC One ima isti otvor blende kao i Lumia 920. Oba uređaja imaju optičku stabilizaciju uz pomoć koje naprave odličnu fotografiju u uvijetima smanjenog osvjetljenja. Osnovna razlika je u veličini piksela i samog senzora te algoritmima za obradu fotografija. HTC je na dobrom putu, ali je Nokia definitivno vladar fotografije kod mobilnih uređaja.

Via 1 / 2