Video: Finska televizija MTV3 intervjuirala Stephen Elopa

Elop MTV3

Finska televizija MTV3 je napravila poprilično dug intervju sa izvršnim direktorom Nokije, Stephenom Elopom, s kojim su pričali o privatnom životu, ali i stvarima koje su ga potakle da postane direktor Nokije. Iz intervjua smo izvukli najvažnija pitanja i odgovore koje možete pročitati u nastavku.

Stephen je kazao kako ima petero djece od kojih je jedno usvojeno, te da stalno radi na tome da ostane što više povezan sa njima. Sada mu je to mnogo lakše raditi otkako WP8 Lumia uređaji imaju Skype sa HD kvalitetom poziva. Voditelj ga je pitao i koliko često putuje, te zar mu ne bi bilo lakše da svoje poslovne partnere diljem svijeta jednostavno nazove sa Nokia uređajem :). No Stephen je terenac i želi iz prve ruke vidjeti što korisnici i operateri žele od Nokia uređaja.

Otkrio je i zašto je otkazao MeeGo. Naime, Elop spava 6 sati i vjerojatno mu je nedostajalo sna kada su unutar Nokije razgovarali o MeeGo platformi :).

Elop i Lumia 920

Na pitanje zašto je došao u Nokiju kada je znao koliki ga pritisak čeka, Elop je odgovorio kako mu glavni poticaj bilo izvesti Nokiju iz problema i osoviti je na noge. Međutim na pitanje koliko mu je preostalo vremena čekati dok cijene Nokije značajno porastu nije precizno odgovorio te se standardno izvlačio kako je uvjeren u kvalitetu Lumia uređaja i da mu odbor još uvijek vjeruje te da ima još vremena.

Dotakli su se i uspavanosti Nokije od 2007 godine kada se pojavio prvi iPhone, te je Elop rekao kako se mobilna industrija znatno ubrzala i da Nokia sada osluškuje krajnje korisnike kako bi brže napredovala i unaprjeđivala svoje proizvode.

Kasnije su pričali o odnosu Nokije i Finske, te se tu može vidjeti koliko Finska podržava Nokiju jer prošle godine nisu uplatili porez s obzirom da je Nokia u poprilično teškoj situaciji. No u jednoj rečenici je spomenuo da je Nokia finska tvrtka gdje god se nalazili. Nokia je ipak prodala i svoje finsko sjedište, te zatvorila pogone a s druge strane je izmjestila svoje pogone svugdje po svijetu. Spomenuto je kako približno 200 000 Finaca posjeduje dionice Nokije, s toga su nam jasne tužbe dioničara na sva događanja unutar Nokije te prelazak na relativno novu platformu.

Elop i Lumia 920 i Nokia 105

Interesantna je činjenica da Elop nosi 6 mobilnih uređaja, a moguće je kako je i jedan od njih Lumia 928 za koju nije htio govoriti u studiju. No voditelj je inzistirao da mu otkrije nešto o Lumiji 928 i čak je rekao kako svoj iPhone želi zamijeniti Lumijom, a Elop mu ga je jednostavno uzeo iz ruke i bacio na pod :).

Elop baca iPhoneElop je rekao je da od Nokije možemo očekivati mnogo a najviše će se Nokia usredotočiti na dizajn i fotografiju. Voditelj je poentirao kako je ipak potrebno prodati veće brojke uređaja kako bi Nokia bila uspješna. Na to je Elop izvadio Lumiju 920 i Nokiju 105 i rekao kako su upravo to jedni od uređaja koji će ponijeti Nokiju. Ipak je Elop priznao kako su u početku krenuli sa manjim brojem uređaja kako bi testirali tržište te da sada povećavaju pošiljke novih Lumija.

iPhone na podu

Elop je na kraju obznanio  kako nikada nije požalio zbog dolaska u Nokiju, te da želi biti pobjednik i vjeruje kako je Nokia pobjednik te da će imati uspjeha sa Lumijama. I bolje mu je :). Završili su standardno sa pričom o hokeju kojeg Elop obožava, a otkrio je da voli letenje te da upravlja malim avionima.

Uglavnom želimo Elopu malo više od 6 sati sna kako bi uskoro ugledali jedan kompletan Nokia uređaj kojim će natjerati konkurenciju da se malo bolje potrude i budu originalni.

Na ovom linku možete pogledati cijeli Intervju: http://www.katsomo.fi/?progId=171919

 

Youtube

Via