Procurila lista specifikacija Meltemi platforme

Meltemi Nokia

Nokia je uz MeeGo planirala uvesti još jedan Os koji bi bio namjenjen uređajima srednje i niže klase, Meltemi. MyNokiaBlog je zahvaljujući anonimnoj dojavi došao u posjed usporedne liste detalja različitih platformi koje je Nokia planirala provesti.

MELTEMI1Svaka od tih platformi je imala neke svoje specifikacije kojim ih je Nokia diferencirala. Razlikovale bi se u dizajnu i mogućnostima softvera. Meltemi po listi i specifikacijama uređaja i softvera nije platforma niže klase, s obzirom na Clear Black zaslon, Carl zeiss optiku, poseban dizajn kućišta, kao i softver koji je trebao duboko integrirati društvene mreže, omogućiti video pozive i imati još neke specifične aplikacije.

No razvojem negativnih događaja koji su zahvatili Nokiju, projekt Meltemi je ugašen na ljeto prošle godine, a predstavljanjem novih Asha uređaja je postalo jasno i zašto. Meltemi je Nokiji predstavljao svojevrsno dupliciranje s40 platforme, pa umjesto da razvija dvije odlučili su se na već uhodanu platformu ubaciti elemente čuvane za Meltemi.

Tako je s40 dobio SLAM opciju brzog dijeljenja, a izgleda da će dizajn namjenjen Meltemi uređajima doći na nove Asha uređaje sudeći po nedavno objavljenim fotografijama koje je pustio evleaks. Nove Nokije Asha će dobiti novi dizajn ali i 5 MP kamere, pa za Meltemi jednostavno nije ostalo mjesta u reorganizaciji koju je Nokia napravila.