GDR3 nadogradnja za WP8 platformu će donijeti peti red pločica na početni zaslon

Lumia920 5 redaka

Za sada nm je poznato kako će Microsoft pustiti još dvije nadogradnje za WP platformu, GDR2 i GDR3 (General Distribution Release), a poznato je i kako će posljednja GDR3 donijeti podršku WP platforme za 1080p rezolucije zaslona. Te rezolucije će omogućiti proizvođačima WP uređaja kreiranje uređaja sa 5 ili 6 inčnim zaslonima, odnosno Phabletima, ali izgleda da još moglo doći nekoliko softverskih novosti.

Naime, ZDNetov bloger  Mary Jo Foley je odlučila prenijeti informacije vezane uz GDR3 nadogradnju koje joj je otkrio njen izvor blizak Microsoftu.  Izvor je otkrio kako će ova nadogradnja donijeti mnoge promjene unutar početnog zaslona, a jedna od njih je dodatan peti red malih pločica.

GDR3 će biti posljednja nadogradnja koju će Microsoft pustiti za WP8 platformu prije nego predstavi Windows Phone Blue koji će doći nekoliko mjeseci nakon predstavljanja Windows Blue softvera odnosno Windows-a 8.1.

Dakle GDR3 nadogradnja neće samo donijeti podršku za veću rezoluciju zaslona uređaja već ćemo vidjeti i znatne softverske novitete.

Via