Procurilo još detalja oko budućeg Nokia top modela Eos

Nokia Lumia Eos 3

MyNokiaBlog je došao do informacija od izvora bliskom Nokiji o budućem top Lumia modelu poznatijem pod kodnim imenom EOS. Glavna značajka ovog uređaja je kako i sami kažu ubojita kamera. Nokia prema izvoru testira dva EOS modela jednakih specifikacija a jedina razlika im je u procesoru. Jedan uređaj pogoni dvo-jezgreni procesor, dok drugi uređaj pogoni posljednji četvero-jezgreni Snapdragon 800 procesor. Ono što bi moglo presuditi koji će od ova dva procesora  doći u serijsku proizvodnju je potrošnja baterije koja je znatno veća kod četvero-jezgrenog procesora. Za sada je izglednije kako će se zbog potrošnje baterije  Nokia okrenuti ka dvojezgrenom procesoru, samo za sada ne postoje dvo-jezgrene verzije Snapdragon 600 i 800 procesora, pa je možda moguće da Nokia softverski onemogući dvije jezgre. Uglavnom se informacija o testiranju dvije varijante EOS-a čini istinitom jer je Nokia na sličan način već testirala Lumiju 720 sa 1 GB i 512 MB RAM-a.

EOS bi trebao imati sličnu bateriju kao i Lumia 920, odnosno 2000 mAh, kao i jednaku rezoluciju zaslona. Međutim zaslon bi ovoga puta bio AMOLED (vjerojatno sličan onom iz Lumije 928) umjesto IPS LCD-a. Ono što većinu zanima je kamera, a ova kod Eosa će imati stvarno ubojite performnce. Senzor će imati 41 MP, a kamera će biti podržana sa Xenon i LED bljeskalicom. Također će kamera Nokije EOS imati optičku stabilizaciju i varijabilni otvor blende, slično kao kod kamere Nokije N86. Također je planirano i drugačije sučelje kamere, sličnije onom iz Nokije 808 (Aleluja), a tu bi se našle i još neke hardverske opcije koje su nekada svi jači Symbian modeli imali, odnosno FM tranzmiter, utor za micro SD memorijske kartice te vrlo moguće micro HDMI utor.

Eos će u početku biti ekskluzivan za At&t operatera, a globalna verzija će biti dostupna mjesec do tri mjeseca poslije.

Dakle EOS će imati slijedeće opcije:

  • –          Kamera: 41 MP, optička stabilizacija, Xenon i LED bljeskalica
  • –          Promjenjiva apertura kamere
  • –          Novo sučelje kamere
  • –          FM Tranzmiter
  • –          Zaslon: Super AMOLED, 1280 x 768
  • –          Baterija: 2000 mAh

Svi okorijeli Symbian fanovi bi mogli okrenuti glavu za ovim uređajem s obzirom da će ponuditi neke njima poznate i željene opcije, a po svemu sudeći ovaj uređaj će biti dostojan nasljednik Nokije 808 PureView te pravi PureView uređaj.

Da čujemo vaša razmišljanja?

Via