WP platforma prema Kantar Worldpanel-u raste brže no ikad

Kantar Eu 1

Kantar Worldpanel tvrtka je objavila posljednja svoja istraživanja popularnosti WP platforme na svjetskom tržištu. Iz izvještaja je vidljivo kako WP platforma svakodnevno dobiva na popularnosti te mu zastupljenost raste u odnosu na iOs i Android. Definitivno je zanimljivo vidjeti kako je u SAD-u porasla zastupljenost WP platforme sa prijašnjih 3.7 % na sadašnjih 5.6 % udjela na tržištu pametnih uređaja. Također je vidljiv rast zastupljenosti WP platforme i u Europi gdje je primjerice u Velikoj Britaniji zastupljenost dosegla 7 % u odnosu na 2.9 % protekle godine. Mali pad zastupljenost je WP platforma zabilježila u Španjolskoj ( 1.8 na 1.3 %) te u Njemačkoj (6.6 na 6.1 %) što se može povezati sa kasnijim dolaskom WP8 Lumia uređaja na ta tržišta.

U Italiji je već standardno visoka zastupljenost WP platforme te ona sada iznosi 10.9 % tržišta u odnosu na Android i iOs.

KantarMarch2013

Van Europe je također primijećeno povećanje u zastupljenosti ove platforme na tržištu poput Australije gdje je udio WP dosegla 4.1 % u odnosu na 3.3 % u prošlom razdoblju.

Definitivno su ovo dobre vijesti za Nokiju koja sačinjava do 85 % svih isporučenih WP uređaja današnjice, a kojoj WP platforma uvelike duguje ovakvo brzo stjecanje popularnosti.

Via