Foto: Usporedba kamera Nokia Lumia 925, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S IV i HTC One uređaja

Recombu usporedba

Recombu blog je napravio usporedni test kamere Nokia Lumia 925 uređaja sa kamerama Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S IV i HTC One uređajima. Lumia 925 je sa svojom kamerom donijela malo unaprijeđenu verziju PureView kamere iz Lumije 920 dodavši joj šestu leću. To se pokazalo jako dobrim u prvim testovima te je u usporedbi sa Lumijom 920, kamera Lumije 925 davala mnogo oštrije fotografije. Recombu je testirao kamere druga dva konkurentska uređaja te je test pokazao kako kamera Lumije 925 dominira kako u uvjetima dobro tako i uvjetima slabijeg osvjetljenja.

recombu 1

Na prvoj usporednoj fotografiji, kako bi se zadržala simetrija sve fotografije nisu jednako povećane. Tako je fotografija sa SGS IV povećana 50%, HTC-a One 100% a Lumija 920 i 925 75%. Ipak zbog većeg broja megapiksela, najbolje je detalje dala kamera SGS IV uređaja dok je kamera Lumije 925 na drugom mjestu.

 

recombu 2

Drugi niz usporednih fotografija snimljenih u uvjetima smanjenog osvjetljenja jasno otkriva pobjednika. Kamera Lumije 925 je dala najoštriju fotografiju a zahvaljujući šestoj leći fotografija je oštrija od kamere Lumije 920. Na trećem mjestu se našla kamera HTC One uređaja, dok je kamera SGS IV bila uvjerljivo najlošija.

Nakon predstavljanja Lumije 920, Nokia nije prestala unaprjeđivati drugu fazu PureView tehnologije što se pokazalo poprilično dobrim. Uz Eos, Nokiju 808, Lumiju 920, ovaj uređaj će biti iznimno poželjan za brzu i jednostavnu izradu kvalitetnih fotografija.

 

Via