Počela prodaja Nokia Lumia 925 uređaja u Europi

Lumia 925 press 2

Nokia je danas u službenom priopćenju za medije najavila kako je počela prodaja Nokia Lumia 925 uređaja. Prvo tržište na kojem se pojavila ova posljednje predstavljena Lumia je njemačko, a uskoro će se početi prodavati i u ostalim državama europskog kontinenta. Nakon Europe, Lumia 925 će se ukazati i u Kini, te potom u SAD-u. Nokia Lumia 925 donosi novi dizajn kućišta čime je uređaj znatno stanjen te bitno olakšan u odnosu na Lumiju 920. Nadalje, Nokia se vratila još jednom aluminiju za izradu kućišta, te uređaj ima posebno kreiranu radio antenu kako bi kvaliteta signala uvijek bila visoka. Lumia 925 dolazi sa AMOLED zaslonom izvrsnih performansi koje su dodatno poboljšane sa superosjetljivošću, PureMotion HD+ tehnologijom te Clear Black polarizirajućim filterom. Tu je i poboljšana stražnja kamera sa 8.7 MP senzorom koja sada ima 6 leća zahvaljujući kojima su fotografije znatno oštrije.

Također je bitno naglasiti kako Nokia LUmia 925 dolazi i sa novim softverskim opcijama koje će uskoro dobiti i ostale WP8 Lumije. Tu je sada dvostruko tapkanje za buđenje zaslona, povratak FM radija te novi softver za kameru uređaja.

Nije poznato kada će Lumia 925 stići u Hrvatsku, no vjerujemo da se neće ukazati u lipnju, dok je srpanj već izgledniji. Cijena bi trebala biti slična cijeni Lumia 920 uređaja, no za točne informacije ćemo još malo pričekati.

press.nokia.com