Testiramo: Nokia Lumia 520

Naslovna 520

Nokia Lumia 520 nam je stigla na test pa ćemo se nekoliko dana družiti sa ovom trenutno  najjeftinijom predstavnicom Lumia serije uređaja. Nokia je Lumiju 520 predstavila zajedno sa Lumijom 720 na MWC-u krajem veljače ove godine, a jedina svrha je bila donijeti vrlo kvalitetan uređaj u donji segment WP8  uređaja, te krenuti u ozbiljan napad na Android tabor.

Pakiranje

Lumia 520 se pokazala vrlo ozbiljnim igračem s obzirom da posjeduje hardver sličan Lumijama 720 i 620. Za pokretanje WP8 platforme su zaduženi 1 GHz Snapdragon S4 procesor uz pomoć 512 MB RAM-a. Ono što Lmiju 520 svrstava u donji segment je zaslon od 4 inča bez Nokia Clear Black polarizirajućeg filtera, posjedovanje samo stražnje 5 MP kamere bez bljeskalice, te nedostatak određenih senzora uređaja. Ova Lumia ipak nudi mogućnost skidanja stražnje maske što daje mogućnost stavljanja drugih maski u raznim Lumia karakterističnim bojama. Nadalje skidanje maski pak omogućava vađenje baterije do koje se nalaze i utori za micro SIM ali i microSD memorijsku karticu (do 64 GB).

Definitivno najveći adut ove Lumije je cijena koja će ina hrvatskom tržištu po najavi znositi 1799,00 kn za što potencijalni kupac dobiva punokrvni pametni uređaj uz mogućnost korištenja većine aplikacija na WP trgovini, ali i puni doživljaj WP8 platforme.

Premda smo se prije koji tjedan družili sa Lumijom 520, uglavnom smo napravili nekoliko videa za naš partnerski blog Mob.hr. Sada ćemo Lumiju 520 podvrgnuti svim mogućim testovima koji nam padnu na pamet, a ako imate kojih prijedloga ili pitanja slobodno nam se obratite putem komentara pa ćemo vam pokušati udovoljiti.

Sve detalje vezane uz ovaj uređaj ćemo objaviti u opširnoj recenziji koja slijedi za nekoliko dana.