Testiramo: Nokia Lumia 720

Pakiranje copy

Na test nam je pristigla Nokia Lumia 720, uređaj predstavljen na Mobile World kongresu krajem veljače zajedno sa Lumijom 520. Ovaj uređaj je prvi predstavnik srednjeg segmenta Lumia uređaja koji je blaga tranzicija sa Lumije 820 čiju je dizajnersku crtu naslijedila.Prvi dojmovi su oduševljavajući, jer je Nokia napravila izvrsno dizajniran uređaj privlačnih hardverskih karakteristika. Na test nam je Lumia 720 stigla u mat cyan, odnosno plavoj verziji što je jedna od ljepših boja Lumia uređaja, naslijeđena još od Nokije N9 i Lumije 800.

Kućište je napravljeno od polikarbonata, te za razliku od Lumije 820 nema mogućnosti izmjene pozadinske maske. Sa prednje strane dominira izvrstan 4.3 inčni IPS zaslon, rezolucije 480×800 točaka. Zaslon je potpomognut Nokia Clear Black polarizirajućim filterom te također ima opciju super osjetljivosti. Ispod je smješten Snapdragon dvo-jezgreni 1 GHz procesor poduprt na žalost samo sa 512 MB RAM-a. No Lumia 720 ima utor za micro SD memorijske kartice te podržava kapacitet do 64 GB.

Jedna od važnijih opcija je 6.7 MP kamera sa širokim f1.9 otvorom blende i Carl Zeiss optikom što omogućava izvrsne noćne ali i dnevne fotografije. U narednih 10-ak dana ćemo se družiti sa Lumijom 720, intenzivno testirati sve njene hardverske i softverske opcije, te vam prezentirati mane i kvalitete uređaja kako bi vam je što bolje predstavili.

Uređaj je trenutno u ponudi SE-Mark trgovine, a uskoro (srpanj) se očekuje i u ponudama hrvatskih operatera. Naravno, ako imate kakvih pitanja ili želja u vezi testiranja uređaja ili želite da nešto posebno ispitamo, obratite nam se putem komentara pa ćemo nastojati uslišiti sve želje i odgovoriti na pitanja.