Nokia će omogućiti Bluetooth 4.0 Nokia Lumia 720,620 i 520 uređajima sa Amber nadogradnjom *Dopuna*

Lumia 620 copy

Posljednji dokumenti koji su izašli iz FCC ureda  vezani su za Nokia RM-846 odnosno Lumia 620 su otkrili kako će uskoro ovaj uređaj dobiti opciju Bluetooth povezivanja sa malom potrošnjom energije, odnosno Bluetooth 4.0. Do sada je Lumia 620 imala Bluetooth 3.0 kao i ostali Lumia uređaji, a nova verzija će doći sa slijedećom nadogradnjom Nokia Amber. Dokument je također otkrio kako Lumia 620 već ima ugrađen čip koji podržava BT 4.0 no zbog restrikcija WP8 platforme je BT limitiran na 3.0. Velika je vjerojatnost da ostale Lumije posjeduju čip koji podržava Bluetooth 4.0 te da će on biti omogućen sa Nokia Amber nadogradnjom.

Možda Nokia na kraju i omogući i FM radio na Lumiji 620.

*Dopuna*

image14

WMP blog je prenio fotografiju sa interne Nokia prezentacije na kojoj je vidljivo kako će BT 4.0 doći i na Lumije 520 i 720. Za sada nije poznato hoće li istu nadogradnju vidjeti Lumije 820 i 920.

Via

 • Metlina

  ja samo ocu glance i da mi radi smart camera na mojoj lumii, sve ostalo mi ne treba 😀


 • Čim nadogradnja stigne, javim što sam sve dobio. ISKRENO se nadam da će biti popravljeni i svi silni bugovi vezani uz stabilnost toucha, nakotilo ih se… 🙂

  • Metlina

   koje bugove imas i koja lumia?


   • L620. Što se tiče bugova, najviše me nervira onaj kada se slika na ekranu zamrzne, ali “iza” se stvari uredno odvijaju, mogu čak ući u određene aplikacije i “obaviti” što treba. Kad zaključam pa otključam zaslon vidim da sam uspio ući u, ne znam, Face i poći u poruke i sl. Puno puta se dogodi da idem otključati zaslon, potegnem prstom prema gore, a slika tromo ide ili ne ide nikako i onda opet treba zaključati i otključati (otpast će mi lock tipka :P). Većinom se sve svodi na lock screen probleme. Ima ih još, ali raščiste se sami od sebe, za ove navedene baš treba relockat uređaj jer to pomogne.
    Plus, možda najveći minus je “malena” baterija, ali ne mislim kapacitetom nego dimenzijama jer ako malo jače udarim mob, gasi se/restarta. Ugurao sam komadić papira između baterije i kućišta i to se više ne događa…

    • Metlina

     nisam cuo za taj problem, ja iman lumiu 820 vec 3 mjeseca i nisam jos imao nikakav problem, probaj na servis ili cekaj update

    • AnArch10

     Sestar mi je imala isti problem s baterijom, funkcioniralo je s papiričem, ali smo ga svejdno odnjeli na servis i sad se više ne gasi (ni jednom od tad)


    • Čudi me, jer ova Lumia 620 što sam je testirao nije imala lagova i slično. Tresao sam je, mučio ali ništa. Baš sam se trudio pronaći iste stvari koje si ti napisao u recenziji ode za blog ali nita. Možda bi joj jedan reset godio.

     Jedino što sam primjetio je da imaju problema sa memorijskim karticama, odnosno sa čitanjem stvari sa njih i spremanjem na njih. Doduše ja nisam imao class 10 karticu ali je problema bilo.