Nokia Lumia 1020 kreće u osvajanje ostalih tržišta

700-nokia_lumia_1020_color_range.jpg

Nokia je ovoga puta stvarno odlučila ubrzati dostavu svojih netom najavljenih uređaja pa bi tako uz Lumiju 625 na policama trgovina uskoro mogla osvanuti i Lumia 1020. Naravno radi se o ciljanom tržištu, no vidljiv je napredak u brzini i količini izbacivanja uređaja. Nokia Lumia 1020 bi danas trebala biti predstavljena u Hong Kongu zajedno sa Lumijom 625.

China Unicom Lumia 1020

Isto tako je procurila snimka Lumije 1020 namijenjene China Unicom operateru što bi moglo označiti brzi dolazak u ponudu. Naravno samo predstavljanje ne znači istovremenu dostupnost ali nagoviješta skori dolazak na tržište. Kina je definitivno važno tržište kojem se Nokia okrenila posljednjih godinu dana te koje bi trebalo značajno popraviti staje Nokije na svjetskom planu.

Osim kineskog tržišta Nokia je najavila dolazak Lumije 1020 u Francusku no nešto kasnije, preciznije u rujnu ili listopadu ove godine. Ovo se podudara sa prvotnim planom ekskluzive L1020 za američkog At&t operatera kako je Nokia prethodno najavila, a Francuska je očito pokazatelj dolaska tog uređaja u Europu.

Međutim, ono što veseli je da prodavači mobilnih uređaja u Njemačkoj još uvijek očekuju Lumiju 1020 tijekom kolovoza. Ovaj datum bi mogao značiti kako će se Lumia 1020 pojaviti u Hrvatskoj krajem godine, stoga tko je misli posjedovati morati će se strpiti najmanje dva do tri mjeseca.

Via 1 / 2