Nokia Lumia 625 dostupna za predbilježbu u odabranim europskim trgovinama

Lumia 625 2

Nokia Lumia 625, predstavljena prije 5 dana, dostupna je za predbilježbe u trgovinama na području Europske unije prema Compare.eu stranici. Početna cijena bez ugovorne obveze iznosi

299€, tj. 2250kn. S ugovornom obvezom je cijena 1 €. Rok dostave je 4-6 tjedana što odgovara vremenskom roku isporučivanja uređaja na tržište najavljenom od Nokije. Samo da napomenemo da bi njemačka poštanska tvrtka DHL, koja isporučuje na područje EU,  trebala u kolovozu vršiti isporuke i na hrvatsko tržište.

Lumia 625 3

Nokia Lumia 625 ima 4,7“ LCD ekran rezolucije 800×480 piksela sa gustoćom od 200 piksela po inču. Zaslon je zaštićen 2.25 D zaobljenim Gorilla staklom druge generacije te posjeduje opcije poput automatske kontrole pozadinskog osvjetljenja, isticanje boje, bolju čitljivost na suncu, visoku osvjetljenost za čitanje na suncu, veliki kut čitljivosti a uz sve to je super osjetljiv te ga se može koristiti sa rukavicama ili pak noktima. Pogonski je stroj dvojezgreni Snapdragon S4 procesor na taktu od 1,2 ghz-a. Ima 512MB radne memorije te 8GB interne memorije koja se može proširiti micro SD karticom. Za autonomiju je zaslužna 2000mAh baterija koja se nalazi na uređajima više klase. Na poleđini se još nalazi i 5MP kamera s LED bljeskalicom. Uređaj je opremljen i sa HAAC mikrofonom za snimanje zvuka u HD kvaliteti, a za reprodukciju će biti odgovoran Dolby Surround. Uređaj će biti dostupan u pet boja.

Lumia 625 4