Video: PocketNow recenzirao Nokia Lumia 1020 uređaj

pocketnow 1020

Pocketnow blog je objavio svoje viđenje nedavno predstavljenog Nokia Lumia 1020 uređaja. Lumiju je recenzirao Michael Fisher, koji u posjednje vrijeme dosta vremena provodi sa Lumijom 920 te je bio vrlo objektivan. Odmah je Lumiju 1020 usporedio sa jednim od ružnijih aviona američkog zrakoplovstva koji je unatoč izgledu vrlo učinkovit. Ne bih se složili tu sa njim jer, barem što se prednje strane tiče, Lumia 1020 dijeli jednak izgled sa Lumijom 920 no zaključili su dobro kako je Lumia 1020 građena oko svog velikog senzora kamere, što je donekle istina. Ergonomski možda grba i nije najsretnije rješenje ali kada opipate modul kamere odmah dobivate na znanje o čemu se tu radi. Lumia 1020 je po njemu definitivno kralj fotografije u domeni mobilnih uređaja te trenutno ne postoji ni jedna kamera pametnog telefona koja se može pohvaliti boljim fotografijama. Kameri su našli jedinu manu u pomalo previše digitalnog šuma na fotografijama u zatvorenom prostoru. Zaključili su kako se taj problem može ukloniti softverski s budućim nadogradnjama.

pocketnow ocjene

Ono što se Fisheru nije svidjelo je osim dizajna uređaja, pomalo previsoka cijena koja Lumiju 1020 stavlja u poseban razred uređaja te je čini pomalo nedostupnom većini, i nedostatak utora za microSD memorijske kartice što je po njima neoprostivo za uređaj gdje će kamera biti najviše u pogonu te odnijeti najviše mjesta za pohranu.

Baterija je uz konstantno fotografiranje izdržala 11 sati te je kamera bila najveći njen potrošač.

U nastavku pogledajte video recenziju te nekoliko usporednih videa Lumije 1020 sa Lumijom 920 te konkurentskim uređajima.

 

Youtube

 

Youtube

 

Youtube

 

Youtube

Primjerke video filmova i fotografija snimljenih Lumijom 1020 pogledajte na Pocketnow blogu.