Visoki dužnosnik Nokije kritizirao Micriosoft zbog slabog dovođenja novih aplikacija za WP platformu

Bryan Biniak Nokia

Već neko vrijeme se osjeća lagani jaz između brzine kojom Nokia stvara uređaje te Microsofta koji je zadužen za softversku podršku. Do sada nije bilo kritike upućene na suradnju Microsofta i Nokije no tome je došao kraj. Bryan Biniak, potpredsjednik Nokije i glavni menadžer za razvoj aplikacija je iznio blagu frustraciju sa Microsoftom i njegovom podrškom WP platformi odnosno Nokiji. Biniak je zadužen za dovođenje developera aplikacija na WP platformu od strane Nokije te je u razgovoru za International Business Times iznio svoje nezadovoljstvo. Ukratko je rekao kako je za prelazak sa Android ili iOs uređaja na Lumia uređaja odnosno WP platformu potrebno osigurati određene aplikacije na koje su korisnici navikli te nove aplikacije koje korisnici nisu imali na svojim prethodnim uređajima. Također je naglasio kako Nokia svakodnevno izbacuje nove uređaje te da ako određene aplikacije nedostaju na WP platformi, opada šansa za prodaju, u prvom planu, Lumia uređaja. Nokia se trudi natjerati Microsoft na razmišljanje kako je vrijeme bitno te da se ne može čekati kraj fiskalne godine za rješavanje određenih ciljeva, jer to Nokiji ne donosi ništa već je telefone potrebno prodavati sada. Ljudi se svakodnevno oslanjaju na različite aplikacije te ako one nisu dostupne na određenoj platformi onda nema potrebe za mijenjanjem operativnog sustava jer novi uređaj neće ispuniti očekivanja.

Na kraju je naglasio kako nije sve u hardveru već su itekako potrebne aplikacije bez kojih ne možete prodati mobilni uređaj.

Biniak je također rekao da nema tog developera na svijetu važnih aplikacija kojeg nisu kontaktirali Nokia ili Microsoft. Izgleda da Nokia poprilično stišće Microsoft kada je u pitanju razvoj softvera. Nokia je odradila lavovski posao i stvarno učinila WP platformu vrijednu spomena te možda potencijalno drugom platformom svijeta.

Definitivno se slažemo sa Biniakom, te smo mišljenja kako bi Microsoft trebao ubaciti u drugu brzinu i donijeti ne samo prijeko potrebne aplikacije ako misli osnažiti položaj svoje platforme, već ubrzati i razvoj WP platforme.

Via