HERE predstavio nove usluge za automobile

Here Maps for Life

Nokijin odjel za navigaciju i lokacijske usluge, HERE, predstavio je “Connected Driving” usluge koje pružaju najnapredniji doživljaj tijekom vožnje automobila. U “Connected Driving” su uključene usluge: HERE Auto, HERE Auto Cloud i HERE Auto Companion. HERE je najavio i značajno poboljšanje usluge “HERE Traffic” koja sada koristi novi sustav za obradu podataka.

HERE_Auto_6

 

(Animacija “HERE Auto” sučelja u automobilu)

“HERE Auto” je prva usluga koja donosi prave mape u pravom trenutku, sa ili bez povezivanja s intenetom. Vozači imaju na raspolaganje “Turn by Turn” glasovnu navigaciju podržanu u 95 zemalja zajedno s 2D, 3D i satelitskim načinom prikaza terena. Navigacija uključuje i prikaz terena na razini ulica što omogućuje bolje snalaženje u gradskom prometu kao i otkrivanje mjesta interesa direktno iz vašeg automobila. “HERE Auto” ima alate za programere koji omogućuju izradu aplikacija poput “Gradske Leće” ili aplikacija društvenog sadržaja za glazbu ili umjetnost.

HERE Auto 1

 

(Korisničko sučelje “HERE Auto” usluge u automobilu)

Usluga koristi i pametno prepoznavanje okoline kojom vozite te prema okolini automatski određuje kakav će vam prikaz karte pokazati. Ako se vozite autoputom, prikazati će vam pogled iz ptičije perspektive dok kada zađete u gusti gradski promet, prebaciti će se u karte na razini ulice.

Usluga radi i bez pristupa inteneta, a kada je internet dostupan karte će se nadograđivati OTA (Over The Air) nadogradnjom.

HERE Auto 2

 

(Korisničko sučelje “HERE Auto” aplikacije za smrtphone uređaje)

Uz “HERE Auto” predstavljena je HERE Auto Companion uluga, odnosno aplikacija za Windows Phone i Android platformu koja omogućuje usluge poput dojavljivanja gdje ste parkirali auto, zaključavanja ili otključavanja automobila, paljenja klima uređaja, korištenja raznih senzora, odnosno potpunu kontrolu automobila na daljinu.

HERE Auto 4

“HERE Auto” usluga stvarno olakšava živote vozačima. Omogućuje pronalaženje slobodnih parkirnih mjesta zajedno s cijenom, ako je potrebno platiti, i video snimkom tog mjesta na razini ulice. Ako vam ponestaje goriva, HERE će na karti pokazati najbliže benzinske postaje, kao i stanice za električno punjenje, zajedno s cijenama.

HERE Auto 7

HERE Auto 6

“HERE Auto Cloud” je usluga koja najbitnije informacije, u stvarnom vremenu, šalje korisnicima bili oni spojeni na internet ili ne. Šalje informacije poput stanja na cestama, najbližih benzinskih stanica, mjesta za odmor, razgledavanje, predlaže promjene rute ako dođe do komplikacija i pruža ostale korisne informacije za vozače.

“HERE Traffic” je dobio značajna unaprjeđenja. Sada ga pogoni novi sustav za obradu podataka koji je brži i precizniji od prethodnika. Sada u situaciji zastoja na cesti, gdje bi druge navigacije predložile drugu rutu, HERE će najprije kalkulirati koliko je vremena potrebno da dođete do mjesta na kojem je zastoj te hoće li se promet ubrzati prije nego li dođete. Ako se promet ubrza, HERE će vam predložiti ostajanje na zadanoj ruti koja je i najefikasnija za vožnju dok će drugi sustavi, koji nemaju ove algoritme, odmah predložiti postavljanje nove rute što može utjecati na trošak vožnje kao i na konačno vrijeme stizanja na odredište.

HERE Traffic 1

 

HERE će vam javiti, i prije nego što krenete, kakvo je stanje na cesti. Ako se pojavi prometni zastoj, HERE će vas obavijestiti da krenete ranije kako, recimo, ne biste zakasnili na posao.

HERE Auto 3 HERE Auto 5

 

HERE će svoje proizvode demonstrirati 10. rujna u Frankfurtu na “Frankfurt Motor Show” događaju. Neke kompanije poput Continentala i Magneti Marelli-a odlučili su HERE usluge nove generacije implementirati u svoje sustave.

Više o budućnosti navigacije kako je vidi HERE možete pročitati na Conversatinons blogu.