NSN na pragu ostvarivanja posla godine

nsn

Najveći operater svijeta, China Mobile, objavio je natječaj za izgradnju infrastrukture za 4G mrežu na području Kine. U borbi za taj posao Nokia Solutions and Networks je ponudio povoljniju ponudu od domaćih tvrtki Huawei i ZTE. Ovo je prvi slučaj da je jedna ne-kineska tvrtka dala povoljniju ponudu od kineskih tvrtki.

NSN je ponudio 33,000 juana ($5,460, 30 500kn) po stanici dok su domaće tvrtke Huawei i ZTE nudile 35 000 juana po stanici. China Mobile će obnoviti 207 000 stanica u 100 gradova što daje približnu vrijednost cijelog posla od preko 1.1 milijardu dolara. To je najvrjedniji posao ove godine na području telekomunikacija.

China Mobile ima pravilo po kojem će nagraditi najpovoljnijeg ponuđača, ali da pritom  ne “ošteti“ domaće tvrtke. U normalnim uvjetima NSN bi dobio najveći zalogaj, ali China Mobile mora balansirati posao između stranih i domaćih izvođača. Napetost je još veća jer komisija Europske Unije, koja inače istražuje aktivnosti Huaweia i ZTE-a na području EU, pobliže prati ovaj natječaj.

via izvor