Službeno: Lumia uređaji s 512MB RAM-a neće dobiti opciju buđenja zaslona dvostrukim tapkanjem

Lumia 720 520 620

Izjava Nokia administratora na Nokia Community formu da određeni uređaji neće dobiti opciju dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona digla je popriličnu buku u Nokia zajednici. Danas nam je Nokia službeno potvrdila da uređaji: Lumia 720, Lumia 720T, Lumia 625, Lumia 620, Lumia 521, Lumia 520 i Lumia 520T neće dobiti opciju “double tap to wake up” za buđenje zaslona Amber nadogradnjom.

Potvrda (ne)mogućnosti Amber nadogradnje za 512MB RAM Lumije

Nokia pojašnjava da je ta opcija ograničena zbog nedostatka hardvera koji se nalazi u navedenim uređajima. Jedina poveznica/nedostatak tih uređaja je 512MB radne memorije.

Još uvijek nam nije jasno kako Nokia Lumia 520 koju prodaje američki operater AT&T ima opciju “Double tap to wake up” (@1:50 videa), a ostale verzije je nemaju, odnosno neće je dobiti Amber nadogradnjom. Postoji mogućnost da će Nokia u zasebnoj nadogradnji omogućiti tu opciju, ali to još nije potvrđeno.

YouTube

Poslali smo Nokiji upita s ovim pitanjem, ali nam još nisu odgovorili. Ako Kad stigne odgovor nadopuniti ćemo članak.

 • torcast

  A neš ti, ka da je to neka bitna funkcija.Na svojon L920 san je isključija,jer se znalo dogoditi da mi se u žepu sama otključa.

  • Lex

   Nije bitna funkcija ali kada gledaš to su mahom svi modeli iz ove godine, modeli koji bi trebali imati podršku 18mj… I sada pitaš se zašto bi dao 2 soma kuna za 720, pitaš se što sve neće dobiti u budućnosti. Jebeš to, nedavno sam odlučio da kupujem samo flagshipove jer oni realno imaju najduže službenu podršku…

 • Lex

  U buduće će biti još dosta stvari koje “512” mobiteli ne budu dobili (žao mi je samo zbog 720). A onda kako se budu približavali Windowsi 8.5 ili 9, polako će otpadati uređaji sa 1gb rama.

 • Milan

  Fuj Nokija, FUJ! Odvratan potez, razocarenje!