Brze obavijesti će postati žive s GDR3/Bittersweet shimmer nadogradnjom

Nokia Lumia 920 s GDR3 6

Danas smo vidjeli još nekoliko fotografija buduće GDR3, odnosno Nokijine Bittersweet shimmer nadogradnje koje su nam otkrile nekoliko noviteta glede obavijesti na vrhu zaslona. Do sada smo, kada bi dobili obavijest o nekoj poruci, mogli kliknuti na nju te otvoriti aplikaciju s koje je došla ili je povlačenjem prsta u desno ukloniti s zaslona. U GDR3/Bittersweet shimmer nadogradnji će obavijest u vrhu zaslona postati malo življa ovisno o aplikaciji.

Primjerice, obavijest za Facebook aplikaciju ćete moći “swipanjem” u desno je ukloniti ili  povlačenjem prsta preko obavijesti na dolje direktno odgovoriti na poruku ili komentar. To riješava pitanje one kvačice u traci za obavijesti, ali postavlja novo. Ukoliko je ona gore, znači li da će obavijesti biti moguće naknadno opet povlačenjem prsta vratiti?!

Nokia Lumia 920 s GDR3 5

Za sada je jasno kako ćemo uz nove brze obavijesti dobiti i postotak baterije u statusnu traku, te moći zaključati položaj zaslona. Bittersweet shimmer stvarno postaje gorko slatko treperenje :).

Via