Glasine: Nokia i dalje razvija Android uređaj?!

Nokia i AndroidNakon što je najavljena prodaja odjela za uređaje i usluge Microsoftu, na vidjelo je izašao plan B kojeg je Nokia imala. Kako Nokia nije u potpunosti bila zadovoljna s zamahom kojeg je ostvarila Lumia serija uređaja, okrenuli su se proizvodnji Android uređaja koji su navodno već bili u krajnjoj fazi razvoja. Ugovor s Microsoftom o ekskluzivnoj proizvodnji Nokia uređaja je trebao isteći krajem prvog tromjesečja 2014. godine a tada je, pretpostavlja se, Nokia trebala predstaviti prve Android uređaje.

 

Danas je CTechnology, dio kineske Weibo stranice, objavio iz pouzdanih izvora kako Nokia i dalje nastavlja s razvojem Android uređaja. Radi se o Android uređaju nižeg cjenovnog ranga koji se zove Mountain View, gdje je smješteno sjedište Googla, te u sebi ima Qualcommov Snapdragon 200 8225Q čipset. Uređaj se testira u kineskom R&D odjelu, a navodno je Nokia naručila od Foxconna proizvodnju 10 000 komada za potrebe daljnjih testiranja. CTechnology tvrdi kako unatoč najavi kupnje odjela za uređaje i usluge projekt ide normalno dalje, a vjerojatno će to ići sve do završne primopredaje tog odjela za što postoji mala šansa da se on ne odigra.

Trenutno su dionice Nokije narasle u nebo i premašile 5 € što je pretpostavljamo zadovoljilo dioničare na kojima stoji odluka o prodaji dijela Nokije.

 

Via

Tags:, ,