Nokia bi se mogla vratiti u posao s mobilnim uređajima preko Jolle?!

Jolla

Jolla se polagano približava datumu konačnog i definitivno g predstavljanja svog prvog uređaja, jednostavno nazvanog Jolla. Inače, za sve one koji možda ne znaju, Jolla je startup tvrtka koja je nastala uglavnom od bivših Nokia zaposlenika koji su radili na razvijanju Nokije N9 i njenog MeeGo os-a. Na temeljima MeeGo os-a su kreirali njihov Sailfish os te krenuli u avanturu koja sada broji već drugu godinu.

Jolla i Dillon

Nakon što su Nokia i Microsoft najavili svoj plan prodaje odnosno otkupljivanja odjela za uređaje i usluge, Nokia se našla van branše koja joj je donijela reputaciju. Međutim, iz ugovora je vidljivo kako je Nokia ostala vlasnik Nokia brenda te da će u njega ulagati i dalje, ali vlastite uređaje ne smije označavati s Nokia logom prije 2016. godine. Mnoge zanima hoće li Nokia ponovno krenuti u posao s mobilnim uređajima iz kojeg je upravo izašla, odnosno će izaći za koji mjesec, te kakav bi povratak trebao biti.

Jedna od solucija je kupovanje neke tvrtke koja je etablirana u izradi uređaja ili tvrtke koja obećava. Mnogi su spominjali kako bi Nokia, koja sada ima ogromne zalihe novca, mogla kupiti BlackBerry a neki sugeriraju kako bi Jolla bila dobra investicija. Čak im ni uredi nisu smješteni daleko od Nokia kuće. Čini se razumljivo jer bi Jolli dobro došla financijska injekcija jednog poslovnog giganta. Samo je pitanje koliko je Jolla otvorena za kupovanje od strane drugih, pogotovo Nokije koja je prekinila MeeGo u samom zaletu.

No pitanje je što će Nokia napraviti u budućnosti, jer sada imaju dvije godine usredotočiti se na preostale poslove koji ima nose koliku toliku zaradu, no sigurni smo kako upravni odbor Nokije raspravlja o svim mogućnostima.

Samo nagađanja…

Izvor