Nokia je imala spreman Lumia uređaj na Android platformi

Lumia Android

Već se dugo pričalo o planu B koji je trebao nastupiti u slučaju da Nokia ne uspije u surasdnji s Microsoftom dpvoljno brzo raširiti Lumia seriju uređaja. Čak su određeni finski mediji prenijeli vijest kako je za vrijeme objavljivanja prodaje odjela za uređaje i usluge Nokia već imala spreman Lumia uređaj koji je pokretao ni više ni manje nego Android operativni sustav.

Sada je tu istu informaciju potvrdio i New York Times te je rekao kako je Nokia napravila seriju Lumia uređaja s Androidom koji su se mogli pojaviti već krajem prvog tromjesečja kada službeno prestaje ugovor s Microsoftom o ekskluzivitetu WP platforme. Čak je su potvrdili kako je Nokia već dugo prije imala uređaje spremne u tajnosti ali da je to Microsoft saznao uslijed čega je požurio s kupnjom odjela za uređaje i usluge. Nokia je bila svjesna kako je Microsoft izradio svoj “Surface” uređaj ali im je problem bio što nisu znali posložiti logistiku za izradu uređaja te njegovo plasiranje na tržište za što im je Nokia idealan ulov.

Iskreno ne vjerujemo da bi Nokia podnijela tranziciju na Android bez ogromnih gubitaka, ali definitivno se nije trebala vezati samo za jednu platformu već poput Samsunga proizvoditi uređaje za sve moguće platforme što bi moglo rezultirati većom zaradom. Nokia na WP, Android, Tizen, Meltemi, MeeGo platformama možda zvuči neozbiljno ali zašto ne plasirati top modele za određene platforme a ponudu raširiti s Microsoftom i WP platformom. Sada još ostaje pitanje što će dioničari reći. Ili je sve već gotova stvar…

 

Via