Novosti iz NSN-a

NSN Logo

Nokia Solutions and Networks je u izvještajima za medije objavila sklapanje novih ugovara, kao i uspješan razvoj nekih od naprednih tehnologija vezanih za mrežnu infrastrukturu, među kojima se nalazi i tehnologija povezivanje budućnosti – 5G.

NSN je s operaterom Celcom dogovorio izgradnju ultra brze infrastrukture za prijenos podataka u Maleziji. Riječ je o poboljšanju 4G infrastrukture na frekvenciji od 1800MHz-a. Nokia, odnosno NSN je operateru Celcom izgradio 4G mrežu na 1800MHz-a i 2600MHz-a, a sada ja na red došlo unaprjeđenje te mreže.

Nokia Solutions and Networks i SK Telecom operater uspješno su završili testiranje koncepta prve “Liquid Applications over LTE” tehnologije. Dogovor o zajedničkom razvoju ove tehnologije potpisan je u veljači 2013. na Mobile World Congress događaju.

Nokia Solutions and Networks je, zajedno s operaterom i agencijom u vlasništvu određene infrastrukture, demonstrirao Authorized Shared Access (ASA) tehnologiju povezivanja koja je osnova buduće 5G mreže.

5G

Demonstracija je izvršena u tri finska grada: Ylivieska, Oulu i Tampere u kojem se nalazi i jedan od Nokijinih istraživačkih centara.

Više pročitajte na službenoj stranici za medije NSN-a.