Poznate još neke informacije o budućim nadogradnjama WP sustava

windows blue 2

Twitter korisnik @xerro objavio je nove informacije o budućim nadogradnjama za Windows Phone 8 Lumije – GDR3 i WP8.1 Blue.

Xero WP8.1 1

 

Objavljena je slika indikatora u statusnoj traci, koji su podijeljeni na indikatore koji prikazuju povezivanja i na sustavne indikatore poput baterije. Tako vidimo da je Wi-Fi indikator pomaknut bliže onom za signal. Prikazan je i indikator za obavijesti u obliku zvijezde. Vjerujemo da na slici nedostaje još indikatora poput misteriozne “v” strelice nadolje viđene u prijašnjim objavama.

Xero WP8.1 2

Nadalje, izvor otkriva kako će Nokia aplikacije Glance i Pro Camera biti dostupne za sve Windows Phone 8.1 uređaja, točnije Pro Cam kamera aplikacija će zamijeniti dosadašnju standardnu kamera aplikaciju na platformi.

Xero WP8.1 4

Dalje prelazimo na vijesti vezane uz GDR3/Bittersweet Shimmer nadogradnju. Nokia Lumia 520, kao najjeftiniji i najslabiji Lumia uređaj, neće dobiti neke GDR3 funkcije zbog hardvera. Na upit, izvor je odgovorio kako su to manje i nebitne funkcije. Ovo smo mogli i očekivati jer je ista situacija  i s GDR2/Amber nadogradnjom.

Xero WP8.1 3

Također, izvor navodi kako ne posjeduje informacije hoće li uređaji s 720p, odnosno WVGA rezolucijom ekrana dobiti mogućnost postavljanja više pločica na početni zaslon.