Procurile informacije o Windows Phone 8.1 Blue nadogradnji

windows blue 2

Nakon što se GDR3, odnosno Bittersweet Shimmer nadogradnja, pojavila na Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 520 uređajima, danas  je na internetu izronio Twitter profil korisnika @qxerro koji je podijelio s javnosti par informacija vezanih za iduću veliku nadogradnju WP8 sustava – Windows Phone 8.1 Blue.

WP8.1 Blue 2

 

Na prvom screenshotu vidi se “Info” sekcija u kojoj je prikazan naziv sustava – Blue.Smatramo da ovi isječak uistinu pokazuje Blue nadogradnju zbog polažaja Wi-Fi oznake bliže indikatoru za signal kao i na fotografija Joe Belfiorea koju je nadavno objavio.

GDR2-vs-Blue

 

Objavljen je i screenshot postavki “Kutka za djecu” u kojem će idućom nadogradnjom biti omogućen odabir postavljanja lozinke.

WP8.1 Blue 1

 

Izvor je objavio i nove funkcije 3 standardnih Windows tipki. Tako ćemo dugim držanjem Start tipke pozvati Cortanu, novog glasovnog asistenta. Dvostrukim pritiskom Start gumba otvara se “What is going on?” sekcija, a dvostrukim pritiskom na “Back” tipku (strelica) zatvara se trenutna aplikacija.

Xero 1 WP8.1Twitter korisinik još navodi kako će biti dostupan i novi izbornik lijevo od početnog zaslona koji bi trebao sadržavati “Me”, “Qucik Share”, “Settings” i “Personalize” opcije.

Xero 1 WP8.1 2

 

Izvor navodi i sliku naziva “1820” što odgovara Nokijinoj shemi imenovanja uređaja, ali teško prepoznatljivog sadržaja. Možda će Lumia 1820 biti prvi Nokia uređaj s Blue verzijom sustava.

WP8.1 Blue Lumia 1820

 

 

Gore priloženi screenshoti su rezolucije 800×480 piksela dok se na “1820” fotografiji prepoznaju neobično pozicionirane Windows tipke koje smo imali priliku vidjeti u dosadašnjim “Phablet” glasinama.

via