Recenzija: Nokia Coloud Knock (WH-520)

Pakiranje

Knock slušalice dolaze u plastičnom prozirnom pakiranju koje omogućava direktan pogled na sam proizvod. Isto tako pakiranje otkriva kako se ne radi o skupljem proizvodu već proizvodu koji je namijenjen mlađoj populaciji. Pakiranje sadrži klasična upute za korištenje te Coloud naljepnicu. Pakiranje se može u potpunosti reciklirati.

 

Dizajn i izrada

Već prvi pogled otkriva kako slušalice ne pripadaju višem cjenovnom rangu što ponajprije mogu zahvaliti plastici od koje su izrađene. Međutim jeftin izgled krije odličnu kvalitetu izrade koju imaju ove slušalice. Plastika ima blagu mat završnu obradu na kojoj ne ostaju otisci prstiju. Svi materijali upotrjebljeni za izradu ovih slušalica se mogu u potpunosti reciklirati. Iz slušalica izlazi vrlo kvalitetno izrađen plosnati  Zound kabel koji je otporan na zavrtanje i zapetljavanje te se jako lako namotava. Na kabelu koji izlazi iz lijeve slušalice se nalazi mikrofon za odgovaranje na pozive i kontrolna tipka koja ima već standardne funkcije kao i fizička tipka na standardnim slušalicama koje dolaze s Lumia uređajima. Jedan pritisak pauzira glazbu, s dva pritiska fizičke tipke birate slijedeću pjesmu dok s tri idete jednu pjesmu unatrag.

Na kraju kabela je posebno dizajniran stereo konektor koji je ujedno i kopča za namatanje kabela što Zound službeno naziva Zound Laso. Stereo konektor  se u odnosu na kabel nalazi pod kutom od 90° pa kabel ne strši te neće zapinjati niti se lomiti. Kabel ima pristojnu dužinu (120 mm) koja vam omogućava stavljanje uređaja lagodno u džep od hlača ili u neki bliži džep jakne.

Knock dolaze u crvenoj, žutoj i kao na našem testu plavoj (cyan) varijanti.

 

Ergonomija

Knock na glavurdi

Coloud Knock su iznimno lagane i ugodne za nošenje te ih nakon dužeg korištenja nećete osjetiti. Međutim kod ekstremno dugog slušanja glazbe, dulje od nekoliko sati ćete početi osjećati pritisak gornjeg mosta na glavu. Slušalice se jednostavno prilagođavaju na glavu slušatelja pomicanjem mosta van, odnosno unutar kućišta zvučnika te ima dovoljno hoda za velike glave poput one od autora ove recenzije.

Kabel slušalica nije težak te ga nećete osjećati pri pomicanju glave dok pri provlačenju kabela kroz majicu dovoljnu mjeru za ostavljanje van majice označava spoj kabela iz lijeve i desne slušalice.

Zvuk

Spužva copy

S obzirom da se radi o vrsti slušalica čiji ulošci sjedaju na uho, kvaliteta zvuka je iznenađujuće dobra te je zvuk jako dobro definiran. Uz odličan raspon visokih i srednjih tonova koje slušalice reproduciraju, zvuk obiluje i bas frekvencijama što će zadovoljiti sve one koji uživaju u house ritmovima ali i sve one koji vole nešto više basa.

Premda ovakva vrsta slušalica ne izolira u potpunosti vanjske zvukove, nećete trebati pretjerano pojačavati volumen na vašem uređaju kako bi se riješili okolnih zvučnih podražaja.