Nokia Amber nadogradnja dostupna za sve WP8 Lumia uređaje u regiji

Lumia amber

Nokia je 10 dana nakon zakazanoga roka pustila Amber nadogradnju za sve WP8 Lumia uređaje na području Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske i Crne Gore. Crna ovaca obitelji po pitanju nadogradnje, Nokia Lumia 720, je posljednji Lumia uređaj kojem je status s “Čekamo odobrenje” i “Uskoro dostupno” promijenjeno u “Dostupno za preuzimanje“.

Amber nadogradnjom Lumia uređaji, ovisno o modelu, su dobili funkcije poput Glance Screena, dvostrukog tapkanja za otključavanje zaslona, podršku za super osjetljivi dodir, FM radio, podršku za Nokia aplikacije poput Pro Cam, Smart Cam, Video Trimmer, Video Uplod i mnoge druge korisne funkcije. Osim toga, Nokia Lumia uređaji s 512MB radne memorije Amber nadogradnjom su dobili podršku za Bluetooth 4.0 LE, koji će na uređajima poput Lumije 920, 925 i 1020 svjetlo dana vidjeti “tek” s GDR3/Bittersweet Shimmer nadogradnjom.

Upravo smo našu crnu ovcu obitelji (Lumiju 720), u našem slučaju bijele boje :), nadogradili na posljednju verziju Windows Phone 8 OS-a. U nastavku pogledajte par snimaka zaslona tijekom tog procesa, a ako već niste, svoj Lumia WP8 uređaj možete nadograditi tako da pokrenete Postavke > Ažuriranje uređaja > Provjera ažuriranja i slijedite daljnje upute. Ako nadogradnju radite OTA (Over the Air), nije potrebno napraviti sigurnosnu kopiju, iako se preporučava. Naoružajte se strpljenjom i uživajte u novim mogućnostima vašeg Lumia uređaja.

 

 

 

 • Guest

  Vec imaju postavke. i ne mogu se izbrisati. ima samo opcija view.

 • eldintabak

  Nije bas vezano za ovu temu. Imam Lumiu 920. Amber. Sve je bilo odlicno do prije par dana. Ne znam sta je u pitanju, ali vise ne mogu na internet preko Data connection. Zvao sam i podrsku za korisnike, kazu da mi je sa karticom sve oke. Probao sam sa drugog telefona (moja sim kartica) , sve radi normalno. Negdje sam procitao da se uradi factory reset i onda ce kao problem biti rijesen. Uzalud, opet isto. Ako neko zna u cemu je problem, bio bih zahvalan. 🙂

  • wannaLumia920

   možda trebaš preuzeti internet postavke (tako je meni na androidu bilo)

   • eldintabak

    Postavke su tu. I ne mogu se izbrisati. Ima samo opcija “view”. Ne znam sta da radim…


    • Da ti nije Data Sense onemogućio promet ako je postavljen na manji limit?

     • eldintabak

      Danas uradio factory reset. Ista situacija.