Nova Mitsubishi vozila koriste HERE Auto tehnologiju za ugodniju vožnju

HERE_Auto_6

Nokia je upravo objavila kako je HERE, odjel tvrtke za lokacijske i navigacijske usluge, dogovorio opskrbljivanje vozila proizvođača Mitsubishi sa HERE naprednim tehnologijama za vozila, koje spadaju pod HERE Auto proizvod.

Tako će Mitsubishijevi modeli za 2014. godinu – Lancer, Lancer Evolution, Lancer Sportback, Outlander i Outlander Sport prodani na području SAD-a – koristiti HERE Traffic uslugu koja će vozačima ovih modela omogućiti provjeru prometa u stvarnom vremenu, provjeru vremenske prognoze te cijena derivata na benzinskim postajama.

HERE Traffic obrađuje velike količine podataka među kojima se nalaze i podaci s preko 100 000 benzinskih postaja na području SAD-a, 330 000 milja lokalne ceste, stanje na cestama, vremenska prognoza i ostale usluge koje će kupci Mitsubishi vozila, zahvaljujući “HD Radio tehnologiji”, moći koristiti. Ažuriranje ovih podataka će se vršiti svakih 30 sekundi, a bit će prikazani kroz “Mitsubishi Motors’ infotainment system” na kontrolnoj ploči vozila.

Izvršni dopredsjednik HERE odjela, Michael Halbherr, je izjavio kako će u budućnosti HERE odjel biti veliki generator prihoda za Nokiju. Ovim je potezom Nokia započela osvajanje autoindustrije sa jedinim kompletnim navigacijskim rješenjima, a ako ovako nastavi HERE bi mogao postati veliki izvor prihoda.