Kako instalirati Nokia Refocus aplikaciju ne-PureView Lumia uređaje

Refocus logo

Iako je Windows Phone smatran izrazito zatvorenom platformom, uvijek se nađe način kako određena ograničenja zaobići. Isto vrijedi i za od danas dostupnu Nokia Refocus aplikaciju, koja je namijenjena isključivo PureView uređajima, ali se može preuzeti i na ostale Lumia WP8 uređaje.

Nokia Refocus aplikaciju je moguće preuzeti na isti način kao i Nokia Camera aplikaciju na ne-PureView uređaje, što smo već prije objasnili u članku.

Upute:

  1. Povežite vaš uređaj na Wi-Fi mrežu i tapnite na vašu mrežu
  2. Uključite Proxy i u prazno polje s oznakom Server upišite 103.13.29.118 , a na polje Port upišite 8888. Na kraju pritisnite opciju spremi.
  3. U postavkama promijenite vašu vremensku zonu u bilo koju na području SAD-a te vašu regiju prebacite na SAD. U tim postavkama pritisnite opciju Restart.
  4. Nakon restarta idite na Nokia Refocus aplikaciju u Trgovini
  5. Vašem uređaju bi trebala biti omogućena opcija Install/Update koju odabirete sljedeću. Preuzimanje će završiti neuspješno. Ne zatvarajući trgovinu, otvorite Postavke>Wi-Fi i isključite Proxy. Vratite se natrag u trgovinu i preuzmite aplikaciju.
  6. Vratite postavke vremenske zone i regije nakon preuzimanje te ponovno pokrenite uređaj.

Budući da je riječ o aplikaciji namijenjenoj hardverski jačim uređajima, može doći do određenih poteškoća sa performansama same aplikacije. Na našem ne-PureView uređaju aplikacija funkcionira bez problema. Osim same aplikacije, ovo je jedini način i za preuzimanje budućih nadogradnji.

Aplikaciju Nokia Refocus možete preuzeti preko linka ili skeniranjem QR koda.

Nokia-Refocus-tag