Kako preuzeti Nokia Storyteller aplikaciju za Lumia uređaje bez Lumia Black nadogradnje

Storyteller

StoryTeller aplikacija je jedna od nekoliko predstavljenih na nedavno održanom Nokia World događaju koja slaže vaše fotografije prema datumu i lokaciji slažući tako priču všeg života. Aplikacija će doći s novim Lumia uređajima, Lumia 1520, 1320 te Lumai 2520, ali će stići i na ostale WP8 Lumije no tek sa službenom Lumia Black nadogradnjom koja je najavljena za prvo tromjesečje slijedeće godine.

StoryTeller Beta aplikacija je već dostupna u WP trgovini no za njenu instalaciju je potrebna Lumia Black nadogradnja. Međutim, postoji način na koji ju je moguće instalirati na trenutne WP8  Lumia uređaje. Postupak je istovjetan onom za preuzimanje Nokia Camera aplikacije ili Nokia Refocus aplikacije za ne PureView uređaje.

 

  1. Povežite vaš uređaj na Wi-Fi mrežu i tapnite na vašu mrežu
  2. Uključite Proxy i u prazno polje s oznakom Server upišite 117.135.139.179, a na polje Port upišite 8888. Na kraju pritisnite opciju spremi.
  3. Postavite regiju na Indija te resetirajte uređaj (nismo pokušali bez prebacivanja regije)
  4. Otiđite na link za preuzimanje Nokia Storyteller aplikacije na WP trgovini
  5. Unutar WP trgovine Vašem uređaju bi trebala biti omogućena opcija Install/Update koju odabirete sljedeću. Preuzimanje će završiti neuspješno. Ne zatvarajući trgovinu, otvorite Postavke>Wi-Fi i isključite Proxy. Vratite se natrag u trgovinu i preuzmite aplikaciju.
  6. Ako ne uspijete preuzeti aplikaciju onda se vratite na postavke WiFi veze, isključite Proxy ali nemojte kliknuti na snimi već na tipku Windows, potom ponovno otiđite u WP trgovinu putem linka te preuzmite aplikaciju

Kako se radi o beta verziji aplikacija je pomalo spora te zna “zapinjati” u radu. Javite nam jeste li uspjeli preuzeti aplikaciju.

 

Hvala Matej na dojavi 🙂