Reklamiranje Nokia uređaja u Hrvatskoj često kao i pingvini na Arktiku ili…

Vipnet reklama

Nokia je u posljednje vrijeme, pred skori dolazak Nokia Lumia 1520 uređaja, počela s promocijom u vidu davanja bonova za kupovanje aplikacija u WP trgovini svim novim vlasnicima Lumia uređaja. Akcija se prošilila diljem planete, a u posljednje vrijeme i u Velikoj Britaniji te Poljskoj. Otkada je Nokia upala u financijske probleme manje je onog klasičnog reklamiranja a više reklamiranja putem društvenih mreža te internet medija (blogovi i portali). Međutim u Hrvatskoj, a vjerujemo i šire, reklamna kampanja je vrlo minorna i gotovo neprimjetna. Nokia je na ovim prostorima slabo popratila predstavljanje modela koji su trebali i jesu napravili prekretnicu u doživljavanju “nove” Nokije i Lumia uređaja s WP platformom. Bolje je reći da ih je propustila reklamirati.

Ipak u posljednje vrijeme se nešto stvari pomiču na bolje ali su opet reklame svedene na minimum. Tu i tamo možemo naići na zakupljen prostor u većim internet portalima, što je pohvalno, ali opet nedovoljno za veću primjetnost Nokia uređaja. Ono što bi pomoglo je malo bolja promocija s vidljivijim oglasima široj masi poput onog s naslovne stranice koji je postavljen od strane vipa na ulazu u jednu trgovinu u trgovačkom centru.

Moguće je s manje sredstava obaviti vrlo kvalitetnu promociju ukoliko bi se oglasi postavljali na biranim frekventnim pozicijama većih gradova. Do sada je najbolja reklama bila ona s Nokia aparatima u obliku Lumije 520 koji su bili postavljeni u City Center One trgovačkim centrima. Napravila je dobar odjek ali je opet ostala samo u većim gradovima te na specifičnoj lokaciji.

Svaki pomak u reklamiranju Nokia Lumia uređaja pozdravljamo, pogotovo reklame Vipneta koji je od operatera najviše istakao Lumia uređaje, odnosno Lumiju 520 koju čak viđamo i na najboljem promotoru, TV-u.

Ako ste vidjeli kakve reklame za Nokia Lumia ili pak Asha uređaje uslikajte ih te postavite putem komentara ispod ili na našoj Facebook stranici. Definitivno nam javite svoje mišljenje!