The Verge se pita je li Jolla mogla biti Nokia N9 u budućnosti?!

vs11-29_1118o_verge_super_wide

The Verge magazin se osvrnuo na Jollu, i njen Jolla uređaj u svojem posljednjem članku te nazvao Jollu mogućim ishodom Nokije da je nastavila pratiti MeeGo filozofiju. Za razliku od Nokije koja je posustala sa svojim MeeGo os-om koji je trebao donijeti novi pravac u razvoju smartfona, Jolla je nastavila put koji je Nokia započela i kao rezultat svega tu je Jolla uređaj koji na autora teksta nije baš ostavio dobre početne utiske. Nokia N9 je po njemu bila mnogo intuitivnija i jednostavnija za korištenje i imala je inovativan i jednostavan ali lijep dizajn kojeg je Nokia prebacila u Lumia seriju uređaja.

Sailfish os u svojoj trenutnoj fazi razvoja po autoru nije dovoljno intuitivan i stvara korisniku porpiličnu frustraciju prilikom korištenja. Kako je Jolla uređaj kompletno kontroliran s gestama, odnosno swajpanjem, korisnik se treba dobro pomučiti i naučiti gdje je što i koja funkcija čemu služi. Također, iako je na Jolla uređaju moguće koristiti Android aplikacije, pristup Googy Play trgovini nije službeno moguć pa je broj aplikacija unutar Yandex trgovine poprilično ograničen, dok su same aplikacije nestabilne u ovoj fazi razvoja os-a.

vs11-29_1053o_verge_super_wide

Ipak, na kraju je pozitivno komentirao trud bivših zaposlenika Nokije koji su uložili mnogo entuzijazma i volje u nastavak MeeGo projekta i kreirali jedan unikatan proizvod koji će s vremenom postati samo bolji. Budućnost Nokije N9 je mogla biti puno svijetlija da je Nokia nastavila gurati MeeGo, a svijetla budućnost je ono što bi moglo popratiti Jollu ukoliko se bace na posao i dodatno porade na softveru.