Zaposlenici Nokia pogona Dongguan prosvjedovali protiv prodaje Odjela za uređaje i usluge

Nokia-Dogguan-protest

Današnji dan je poprilično emocionalan, ne samo za zagorijele i one obične Nokia fanove već i za zaposlenike Nokije diljem svijeta. Dioničari su danas dali zeleno svjetlo za prodaju Odjela za Uređaje i Usluge što je bilo neizbježno. Dionice Nokije su u posljednjih dva mjeseca narasle gotovo troduplo što se odrazilo na ovakvu odluku.

Međutim, zasigurno će se dogoditi određene preraspodjele zaposlenika kada Microsoft dođe na čelo ovog velikog i raznolikog dijela Nokije. Upravo su povodom potvrde prodaje prosvjedovali zaposlenici Nokia pogona Dongguan smještenog u Kini. Po svemu sudeći nisu pretjerano zadovoljni prodajom Odjela te su neki izvjesili transparent na kojem je pisalo (prema Google Translate-u) “Nemojte nas prodati, imamo ponos i ljudska prava” vjerojatno se plašeči mogućih otkaza i lošijih radnih uvjeta.

Nokia Kina je potvrdila da se prosvjed održao ali su isto tako rekli da on nije omeo proizvodnju u tom pogonu. Do konačnog potpisivanja ugovora je ostalo još nekoliko mjeseci te će se do tada iskristalizirati kakav plan Microsoft ima s pogonima i radnicima.

Via