Forbesovih 24 sata s Jolla uređajem

Jolla Other Half

Nakon 24 sata provedenih s Jolla uređajem, Forbesov Evan Spence dao je svoja prva mišljenja o Jolla uređaju te Sailfish OS-u. Inače, Evan Spence je pisao i za AllAboutSymbian blog, a od osnivanja Jolle ima velike nade u tu tvrtku. Uređaj koji on testira je ujedno i njegov osobni uređaj te, kao što je napomenu u članku, neće imati problema s vremenskim rokovima vraćanja uređaja. Isto tako je napomenu kako punu recenziju Jolla uređaja možemo očekivati u siječnju 2014.

Za dizajn Jolla uređaja kaže kako je riječ o pristojno dizajniranom uređaju, a po specifikacijama gledano uređaj je svrstao u srednju cjenovnu klasu. Kaže kako nije hardver to što Jollu čini “Unlike”, već da je to softver, tj. Sailfish OS koji je nastao na ostacima Meegoa.

Po pitanju OS-a ga je iznenadilo to što Jolla uređaj nije došao s predinstaliranim kalendarom, klijentom e-pošte ili media playerom, već da ih je morao skinuti s Jolla trgovine iako je riječ o standardnim sistemskim aplikacijama koje dolaze predinstalirane na svim uređajima. Isto tako kaže da je potrebno više vremena da se korisnik privikne na geste kojima obiluje Sailfish OS.

Detaljnije o prvim dojmovima Jolla uređaja možete pročitati ovdje.