Nokia sprema pametni sat s novim tehnologijama za Q3 2014. godine

Nokia Morph koncept

 

Nokiapoweruser blog je dobio dojavu kako Nokia planira predstaviti pametni sat koji će u sebi sadržavati Nokia Kinetic tehnologiju i Nokia Morph nanotehnologiju. Navodno će se uređajem moći upravljati njegovim savijanjem, zakretanjem i stiskanjem slično Nokia Kinetic prototipnom uređaju čiji je napredniji model Nokia nedavno predstavila. 

 

Youtube

 

Nokia Morph tehnologija se odnosi na nanotehnologiju materijala od kojih će uređaj biti napravljen. Upravo nanotehnologija omogućava izradu uređaja koji su fleksibilni, prozirni te iznimno čvrsti. Proteinska vlakna od kojih je uređaj napravljen su posložena u 3D mrežu što omogućuje elasticitet materijala ali i mogućnost transformiranja oblika uređaja kako bi se lako ergonomski prilagodio prilikom različitog korištenja. Uređaj bi trebalo biti jlako sklopiti i spremiti ga u džep ili ga postaviti oko zapešća. Nadalje takvi materijali bi se mogli koristiti za izradu fleksibilnih elektroničkih komponenti, od različitih spojeva do senzora.

 

Nokia Morph

 

Na ovom uređaju trenutno rade direktor novih uređaja Alex Meyer i Peter Skillman koji je bio na čelu tima koji je radio na Nokia Android uređajima. U dojavi se spominje kako bi prvi ovakav uređaj mogli vidjeti tijekom trećeg tromjesečja 2014. godine.