WP8.1 nadogradnja donosi novi način gašenja aplikacija i bolju podršku za memorijske kartice (DOPUNA)

flick down

Danas smo prenijeli vijest kako će vjerojatno s WP8.1 nadogradnjom naše Lumije biti bogatije za interni preglednik datoteka zahvaljujući glasu korisnika. Naš čitatelj Ivan (hvala na dojavi :)) nam je putem Facebooka javio kako je Microsoft uslišio još neke želje te planira s WP8.1 dodati još neke opcije. jedna od njih je gašenje aplikacija ne putem oznake X već jednostavnim povlačenjem aplikacije put dolje. Iako je X u task manageru donio nešto što do sada niso imali, samo gašenje je pomalo komplicirano. Ovakav način bi bio mnogo jednostavniji.

podrška za microSD

Druga opcija bi bila mogućnost pohranjivanja aplikacija i sadržaja na microSD memorijske kartice, odnosno na vanjsku memoriju. Ova opcija također nije trenutno moguća na WP platformi pa je za pretpostaviti kako će doći s WP8.1 nadogradnjom. Dobra je stvar što Microsoft sluša svoje korisnike.

Ipak smo trebali pričekati još koji trenutak do objave ovog članka. Naime, Microsoft je na User Voice stranicama objavio kako ni jedna od predloženih dodatnih opcija za WP8 platformu poput preglednika datoteka, gašenja aplikacija povlačenjem prsta put dolje ili bolje podrške za eksternu memoriju nije ostvarena, odnosno da je zahtjev greškom označen kao završen.  Ovaj postupak ne mora značiti kako navedene opcije nećemo vidjeti u nekoj od budućih nadogradnji poput WP8.1, već jednostavno nisu trenutno dostupne za WP8 platformu pa se zahtjev ne može označiti kao ostvaren ili završen.

 

Dopuna / Izvor 1 2 3