Dostupna Lumia Black nadogradnja za Nokia Lumia 720 uređaj *Dopuna*

Lumia Black nadogradnja

Naš Stipe je jutros javio kako je za njegovu Lumiju 720 dostupna GDR3 odnosno Lumia Black nadogradnja. Njegova Lumia 720 je otključana, a pretpostavljamo kako je nadogradnja dostupna i za ostale varijante uređaja. Lumia 720 bi trebala s ovom nadogradnjom dobiti uz sve novitete koje nosi GDR3 i mogućnost dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona.

Da se podsjetite što sve donosi Lumia black pogledajte službeni promo video ili pročitajte članak.

Youtube

 

Na žalost, Lumia 720 je zakinuta za aplikacije koje funkcioniraju samo s 1 GB RAM-a, odnosno StoryTeller i Nokia Beamer. Stipe će naknadno nadopuniti članak s novim informacijama kada završi s nadogradnjom.

Dopuna:

Nakon obavljene Lumia Black nadogradnje, koja je trajala oko 20 minuta, Nokia Lumia 720 je zadržala iste perfermanse kao i prije nadogradnje, tj. nisu primjećena nikakva usporavanja uređaja. Osim novih mogućnosti koje donosi GDR3 nadogradnja i novih opcija koje donosi Lumia Black nadogradnja, Nokia Lumia 720, kao i ostali Lumia WP8 uređaji s 512MB radne memorije, dobila je  i opciju buđenja zaslona dvostrukim tapkanjem. U opciji buđenja zaslona dvostrukim tapkanjem korisnici Lumia uređaja s 1GB ili više radne memorije uživaju od prošle nadogradnje dok su korisnici Lumia uređaja s 512MB radne memorije za to bili zakinuti.

Dosta čitatelja nas je obavijestilo da je nakon Lumia Black nadogradnje došlo do promjene trajanja baterije. Kod nekih se autonomija popravila, a kod drugih je došlo do pogoršanja trajanja baterije na njihovim Lumia uređajima. Naša Lumia 720 je danas nadograđena pa još nismo u stanju procijeniti je li ova nadogradnja imala ikakvih učinaka na trajanje baterije. Ako primjetim ikakvu razliku, članak će biti naknadno nadopunjen.

Ako još niste, vaš Lumia uređaj možete ažurirati Lumia Black nadogradnjom tako da uđete u Postavke te Ažuriranje uređaja. Tu provjerite ima li novih ažuriranja. Ako Lumia nađe nova ažuriranja trebate ih preuzeti i instalirati. Preporuča se da prije toga napravite sigurnosnu kopiju vama bitnih podataka. Ako vaša Lumia ne pronađe ažuriranje, ne preostaje vam ništa drugo nego da nastavite čekati. Dostupnost nadogradnje možete provjeriti na službenim Nokia stranicama.