Nokia bi uskoro mogla dobiti izvršnog direktora, ovoga puta iz vlastitih redova

Nokia_HQ

Nokia bi ubrzo mogla izabradi novog izvršnog direktora kako navodi Bloomberg u svojem članku. Nakon Stephena Elopa ovoga puta Nokia planira izabrati čelnog čovijeka iz svojih redova a za to postoje dva kandidata.

Suuri

Prvi je izvršni predsjednik Nokia Networks and Solutions, Rajeev Suri, iza kojeg stoje izvrsni poslovni rezultati tog Nokijinog ogranka. Suri je došao u Nokiju 1995. godine kao voditelj NSN-a za Aziju, a 2009. godine je postao izvršni direktor NSN-a.

 

 

Ihmoutilla

Drugi kandidat je njihov glavni financijski direktor Timo Ihamuotila koji je također proveo gotovo 20 godina u Nokiji. Ulogu glavnog financijskog direktora je Ihamoutila preuzeo 2009. godine te je bio odgovoran za sve financijske poslove kroz posljednjih nekoliko kriznih godina.

Bloombergov analitičaj je spomenio da ukoliko Suri postane direkton, Nokia će se usmjeriti kak NSN-u a da ukoliko Ihamoutila postane direktor će Nokia uglavnom postati Holding kompanija, odnosno čelna kompanija ostalih svojih podružnica.

Ne vjerujemo baš u ovako jednostavnu procjenu budućnosti Nokije na temelju poslovne povijesti trenutnih kandidata jer će oba raditi pod prismotrom odbora za boljitak Nokije. Trenutno je u finskim krugovima Suri u blagoj prednosti s obzirom na dobro poslovanje NSN-a no uskoro ćemo znati više.

Tags:,