Nokia je u prvih 27 mjeseci prodala više Lumia nego Apple iPhonea

Nokia Lumia vs Apple iPhone prvih 27 mjeseci prodaje

Na internetu je objavljena zanimljiva usporedba prodaje Lumia uređaja u prvih 27 mjeseci s prodajom Apple iPhone uređaja u prvih 27 mjeseci. Prema dostupnim podacima, Nokia je u prvih 27 mjeseci  prodala 44.2 milijuna Lumia uređaja dok je Apple u istom razdoblju prodao 27 milijuna iPhonea.

Okolnosti prodaje Lumia uređaja i prodaje iPhonea se poprilično razlikuju. iPhone je uveo čovječanstvo u novo razdoblje smartfona te je Appleu bilo jako teško ljudima i operatorima nametnuti novi oblik mobitela. Nokia je Lumia uređaje prodala u svijetu gdje je tržište smartfona u velikom usponu, ali zbog novog Windows Phone OS-a možemo reći da je Nokia morala kupce ponovno upoznavati sa smartfonima, odnosno probijati nepoznat Os.

Nokia Innovation

 • Hrvoyay

  Osim kaj je prvi iPhone kostao valjda 500$ na ugovor i bio iskljucivo prodavan kod AT&T, jednog od 4 velika i milijun raznih operatera u USA, i nigdje drugdje. Usporedba je jako losa za Nokiu zapravo, jer se citava hrpa telefona, od kojih neki smijesno jeftini, usporeduju sa jednim jedinim i najskupljim telefonom, ktome prodavanim ograniceno kao kuriozitet, ne kao standard, sto su smartphones danas.

  • stipe1906

   Istina, okolnosti prodaje se poprilično razlikuju. Osim toga, Appleu je iPhone donosio velik profit dok kod Nokije to nije slučaj.

  • Chris Wright

   Ja sam izvorni autor objavite na NokiaInnovation.com. Napravila sam ovu usporedbu i pokušati staviti neke perspektive o prodaji Nokia Lumia uređaja.

   Ne želim reći da su ti brojevi dokazuju Lumia su više uspješni nego iPhone, samo da bi pokazali koliko dugo to može potrajati i za platforme za pametne telefone kako bi dobiti vlak na tržištu.

   Ja sam koristeći Google Translate napisati ovo, pa apoligies, ako to ne čini puno smislu i.


   • Hi Chris, I’m Marin, editor od Nokiamob. I understood it all :). Your comparison is great and I agree with you that it takes a lot of time for platform to evolve into something good. But, I also think that Microsoft doesn’t have so much time, and it need to be quicker. Nokia pretty much saved WP platform and Microsoft’s investments buy adding her own software. Hope WP8.1 is gonna place WP where it should be, something between Android and iOs. Now is leaning more to iOs.