Testiramo: Nokia Lumia 1520

Lumia 1520 naslovna test

Na test nam je pristigao prvi Nokijin phablet i njen trenutni top model Nokia Lumia 1520. Ovaj uređaj karakterizira velika dimenzija zaslona koja iznosi 6 inča, ali uređaj raspolaže i vrlo moćnim ostalim hardverom. Lumia 152o ima Snapdragon 800 četverojezgreni procesor čije jezgre kucaju na 2.2 GHz, a tu je i za WP impresivnih 2 GB RAM-a kao i grafički procesor Adreno 330 te impresivnih 32 GB interne memorije proširive do 64 GB putem microSD memorijskim karticama. Lumia 1520 pokreće WP platformu s posljednjom Lumia Black nadogradnjom koja joj donosi tri srednje velike pločice na početnom zaslonu te još mnoge druge opcije što ćemo dodatno spomenuti u recenziji.

 

Naš testni model ima crveno polikarbonatno kućište poput Lumije 920 od koje je značajno veći. Iako je uređaj iznimno velik ugodno ga je držati u ruci i izgleda jako elegantno i minimalistički skladno dizajnirano. U službenu ponudu Mobisa ali i buduću ponudu Vipneta je dostupna mat crna verzija no testni model nagoviješta i skoru dostupnost ostalih boja Lumije 1520.

 

 

Uz Lumiju 1520 Mobis nam je na test poslao i službenu masku CP-623 koja služi kao zaštita za zaslon ali i podloška za horizontalno držanje uređaja.

 

 

 

Nokia Lumia 1520 će biti kod nas na testu u narednih nekoliko dana nakon čega će uslijediti detaljna recenzija. Baravo, kako bi recenzija bila kompletna otvoreni smo za sva vaša pitanja i sugestije što pogledati. Slobodno nas kontaktirajte putem komentara ili službenog maila pa ćemo vam pokušati uslišiti sve želje.