Video: Kako Nokia Lumia uređaj štiti vaše podatke

Nokia security 2

Današnja upotreba mobilnih uređaja je davno nadišla njihovu prvotnu namjeru, da budu izričito sredstvo komunikacije. Iako je komunikacija danas bitno izmijenjena, mobilni uređaji se koriste u poslovne i privatne svrhe te je njihov gubitak ili izloženost privatnih i poslovnih podataka krađi poprilično bolan za vlasnika. Stoga je Nokia objavila zgodan promotivni video koji prikazuje na koji je sve način vaša Lumia zahvaljujući WP platformi zaštićena od nepouzdanih internet stranica, malware-a, virusa, krađe te gubitka podataka. Pogledajte video u nastavku.

Youtube

S opcijama poput šifriranja otključavanja uređaja, resetiranja uređaja na daljinu, spremanja podataka na Skydrive ili pak lociranja izgubljenog mobitela, možete biti sigruni da ukoliko izgubite uređaj ćete donekle mirno spavati :).

 • Davor Stjelja

  Taj takozvani backup preko skydrive je takvo sr*nje i uopce nije pravi backup. Nek mi daju da ja lijepo sve spremim na kompu, kao itunes

  • dembow

   Misliš OneDrive 🙂

  • osnove

   Sta tacno ne mozes da bekapujes? Mozes sva dokumenta, fotografije i video snimke, mozes kontakte(moras), mozes aplikacije. Sta ti je jos potrebno?

   • Davor Stjelja

    Nemozes aplikacije, mozes samo listu, pa ih on skine. Znaci svi podaci u tim aplikacijama su izgubljeni. Ukoliko ste skinuli neku aplikaciju na promociji, nju cete kasnije morati platiti.
    Onda jedna od bitnih tocaka WP je live tile ekran, kojeg vi nakon “backupa” trebate slagati po sjecanju, on nista ne spremi.
    na iphonu recimo nakon backupa dobijete sve vraceno, ukljucujuci raspored ikona i background

    • ywannn

     ovo za plaćanje aplikacija koje su bile na promociji nije istina…ja sam skinuo nekoliko igara koje su bile na promociji i nakon restorea su mi se sve igre ponovno instalirale bez plaćanja…što se tiče live tilea, istina da je to malo nezgodno, ali zato možeš bez problema napravit screenshot (windows tipka + tipka za zaključavanje) pa onda kasnije tako posložit….dakle, problem su jedino ovi izgubljeni podaci u aplikacijama…

    • osnove

     To sto si ti nabrojao su nebitne stvari. Ono sto je bitno i nezamenjivo se cuva i na sigurnom je, a live tile raspored mozesda namestis ponovo isti za pisljivih 2 minute, dok fotografiju sa letovanja 2011. i zavrsni finansijski izvestaj koji si kucao pre 3 dana ne mozes. U tome je i poenta bekapa.


     • Mislim da je Davor u pravu kad kaže da bi početni zaslon trebao isto imati nekakvu mogućnost pamćenja razmještaja pločica. Kako testiram WP stalno, stvarno je zamorno postaviti pločice onako kako meni odgovara svaki put nakon resetiranja ili kod testiranja uređaja.

     • Davor Stjelja

      Pa bas i nisu nebitne, ja imam u jednom voice recorderu puno bitnih snimljenih stvari a posto nema file managera ja nemrem do njih i u slucaju gubitaka podataka ja ostajem bez 20ak sati bitnog sadrzaja. Mislim da je to bitnije od slika s ljetovanja

     • Gordan

      Kada se mob spoji na PC dostupan je cijeli interni disk sa svim datotekama. To se jednostavno može kopirati na neku drugu memoriju. Da, potreban je PC, ok, zato sam još na Symbianu (808).