Video: Qualcom na CES-u predstavio Snapdragon 805 kao i nove kamera opcije koje donosi

snapdragon 200

Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, popularno znanom kao CES, Qualcomm je predstavio nadolazeći čipset Snapdragon 805 te prezentirao neke njegove mogućnosti. Ovaj čipset bi trebao na mobilne uređaje, među njima i buduće Lumije, donijeti neke nove mogućnosti kamere. U prvom redu su to Chroma Flash, Action Shot Optizoom, a u nastavku pogledajte video filmove u kojima su demonstrirane nove mogućnosti kamera. 

 

Chroma Flash omogućava istovremeno snimanje fotografija bez i s bljeskalicom te naknadno kombiniranje obje za postizanje što boljeg rezultata.

Youtube

 

Action Shot, odnosno akcijski snimak se odnosi na snimanje objekta u kretnji. Kamera prati objekt i nakon što odredi njegovo gibanje, korisnik može postaviti liniju na zaslonu koja označava početak snimanja sekvence kada je fokusirani objekt pređe.

 

Youtube

 

Optizoom opcija omogućava praćenje objekta te automatsko zoomiranje i izoštravanje objekta ukoliko se on udaljava od kamere (ili joj se približava).

Youtube 

 

Iako su demo uređaji pokretani Android os-om, pretpostavljamo kako će slične mogućnosti kamere doći i na buduće Lumije što nas poprilično veseli. Vjerojatno sada ekipa iz Nokije testira kamere namijenjene budućim Lumijama.

 

Via

 • quaresma

  nasljednik Lumie 1020:
  5incha display
  720p zaslon (meni ne treba vise)
  punokrvna pureview kamera
  2-3gb ram mem
  64gb int. + prosirivanje s microsd
  unibody kuciste sa raznim bojama s mat finish
  i baterija min3000mah
  i bolje iskoristenost kucista, kao sto lg i samsung rade, da display bude sto blizi rubovima.

  eto to je moja jedna zelja :/

  i da sd 805 cpu 😀


 • Jedva cekam to vidjet na nekoj Lumiji 😉


  • S vremenom se povećavaju opcije kamere koje zahtjevaju ne samo podršku softvera već i hardvera. Pitanje je hoće li ove opcije biti moguće koristiti na Lumiji 1520 koja ima Snapdragon 800. Mislim da hoće, ali sve jedno vesele nove opcije :).