Glasine: Za budući Nokia hardver će biti zadužen HERE odjel?!

Nokia Morph koncept

Jučer smo objavili vijest kako će Nokia na skorašnjem MWC-u uz najavu o konačnoj primopredaji Odjela za uređaje i usluge predstaviti i svoj novi brand za nadolazeće gadgete, odnosno pametne satove, naočale te slične uređaje. Ovu informaciju je proslijedio Nokiapoweruser blog iz svojih izvora, a izvor mu je iznio još jednu informaciju upravo vezanu uz buduće Nokia gadgete. Naime, sva buduća nosiva tehnologija će biti vezana uz HERE odjel, odnosno služiti će navigacijskim i lokacijskim uslugama koje pruža Nokia.

Njihov izvor također tvrdi kako će odjel biti zadužen za usmjerena istraživanja te će se ujedno  brinuti za licenciranje patentnog portfelja. Zanimljivo je da ovaj odjel neće proizvoditi pametne uređaje što smo cijelo vrijeme očekivali. Ovo nam stavlja sumnju u točnost informacija no ipak se radi o glasinama.

Pametne uređaje će prema izvoru proizvoditi HERE odjel i pametni sat o kojem se priča već neko vrijeme će biti predstavljen u trećem tromjesečju i biti vezan uz lokacijske i navigacijske usluge.

Skorašnji MWC će mnogo toga razjasniti te ga s nestrpljenjem očekujemo.