Microsoft će ostaviti Nokia logo na budućim uređajima?!?

Nokia Logo

Nakon Microsoftova preuzimanja Nokijina odjela uređaja i usluga, postavlja se pitanje hoće li Nokia logo preživjeti na budućim uređajima koji će se raditi pod okriljem Microsofta. Prema ugovoru, Microsoft je otkupio Lumia i Asha brendove, a licencirao Nokia brend na 10 godina.Prve izjave ovih tvrtki davale su doznanja da će samo Asha uređaji u budućnosti nositi i Nokia logo. Nokia Lumia uređaji bi se trebali zvati samo Lumia.

Ovih dana s MWC-a stižu zbunjujuće poruke oko nazivlja budućih uređaja. Najprije je Greg Sullivan, direktor Windows Phone odjeljenja, izjavio CNET-u da će Lumia brend nastaviti postojati unutar Microsofta, ali je odbio odgovoriti pitanje u vezi Nokia loga na budućim uređajima. Nakon toga je CNET isto pitanje postavio drugom zaposleniku Microsofta koji je odgovorio da će Nokia nastaviti praviti uređaj pod Microsoftom, uređaje s Nokia brendom.

Za sada je sigurno kako će Microsoft nastaviti koristiti Asha i Lumia brendove na svojim uređajima te Nokia brend na Asha uređajima. Hoćemo li u budućnosti vidjeti Lumiju s Nokia logom, to će vrijeme pokazati.

via


 • ZAšto su svi ustrtareni oko tog “Androida”, a kao da Nokia nema cijelu hordu Asha uređaja koji razvaljuju tržište po zemljama trećeg svijeta… Ni jedno ni drugo nije nikakva prijetnja Microsoftu. A ljudi, nažalost, pate za brandom, stoga bi bilo mudro ostaviti ime Nokia na Lumiama budućim. Jer “Nokia” ipak maaaaalo više znači ljudima nego “Lumia”, trenutno 🙂

 • dembow

  Bilo bi zbilja glupo da ostave logo Nokije koja sada na mobitele stavlja svoj Android. Očekujem Windows zastavicu na ovogodišnjim Lumijama inače moji novci i 920 ne idu nikamo.

  • MIXsrb1

   Meni je cak i simpaticno, ali ne valja ti gledanje imena (brenda)… Malo je…tinejdzerski ili detinjasto… Valjda je bitniji kvalitet i pouzdanost nego brend…

   • MIXsrb1

    Jedino sto mi se ne svidjaju Androidi, no dobro, niko me ne tera da ga uzmem, nisu ih ubacili umesto lumia (ne daj boze)