Na MWC-u neće biti predstavljeni novi Lumia uređaji?!?

NOkia X webcast

Slijedeći tjedan počinje Mobile World Congress u Barceloni koji je posljednjih godina bio važan događaj za predstavljanje novih Nokia uređaja. Tu je predstavljena prije dvije godine Nokia 808 PureView, a prošle godine Nokia Lumia 720 i 520 uz nove jednostavne Nokia uređaje poput Nokije 301. Međutim neki blogovi, a posljednji među njima Recode, tvrde kako na skorašnjem MWC-u neće biti predstavljeni novi Lumia uređaji. Od Nokije smo očekivali nasljednika Lumije 720, potom prvu Dual SIM Lumiju (630/635) te možda 5 inčni top model. Međutim, izgledno je kako će Nokia na MWC-u predstaviti samo svoj prvi Android uređaj namijenjen širokim masama, Nokia X.

U prilog tome ide i dalek datum predstavljanja buduće, po svim curenjima, iznimno velike i važne nadogradnje WP8 platforme, pa je logično da Microsoft zajedno s Nokijom odgodi predstavljanje Lumia uređaja. Nove WP Lumia uređaje bi onda trebali ugledati tek u travnju, a MWC će biti prepušten Nokiji X, ili bivšoj Normandy.

Pomalo čudi kako mnogobrojni leakeri infromacija nisu objavili press fotografije novih Lumia uređaja jer je taman vrijeme za takve stvari. Možda je Nokia odlučila dobro sakriti buduće uređaje od javnosti i predstaviti ih na MWC-u.

Naravno, radi se o spekulacijama baziranim na izvorima bliskim Microsoftu i Nokiji koji se kako tvrdi Recone nisu izjasnili o ovome htjeli službeno izjasniti. Trebamo i ovo mišljenje prenijeti no ne ide na u glavu čemu onda trošenje silnih novaca na predstavljanje samo jednog uređaja? Što vi mislite?

 

 • Ivica

  Malo je glupo da sada predstave neku novu Nokiu, a da nije na wp8.1 , a još službeno nisu predstavili 8.1
  Novi uređaji moraju biti vezani sa najnovijim OS-om, barem ja tako mislim..


  • I prije su predstavljali uređaje bez završenog softvera. Ali je prganizacija takva da dovode blogere i novinare sa svih strana svijeta i poprilično ulažu da bi predstavili samo jedan uređaj. Nekako sam skeptičan prema ovoj informaciji ali ima logike pa sam je zato i prenio.

 • Milorad

  Devices and business nije više deo operacija Nokije, sudeći po finansijskom izveštaju iz prvog kvartala, a moguće je da su zakupili prisustvo na sajmu u Barceloni pre toga.


  • Dio je dokle god se ne završi primopredaja, a to je krajem ožujka